Cafe ve Restaurant Açmak İçin Gerekli Ekipman Listesi

Cafe ve restaurant açmak için gerekli ekipman listesi ve alırken dikkat edilemesi gerekenler neler?

Cafe ve Restaurant Açmak İçin Gerekli Ekipman Listesi

Cafe ve restaurant açmak için gerekli ekipman listesi nedir nereden alınmalı ve alırken dikkat edilemesi gerekenler? bütün soruların cevabı içeriğimizde!

Restoran ya da Cafe açmak için teferruatlı bir malzeme ve ekipman ihtiyacı vardır. Öncelikle restoran açma hazırlık aşamalarından geçmiş olmanız gerekmektedir. Bunlardan en önemli olan iki tanesi; Mekânın açılacağı pazarın araştırılması ve mekânın belirlenmesidir. Ardından ince detay işlemlere geçilebilir.

Konsept seçimi ve dekorasyon işlemleri gibi incelikli işler epey zaman almaktadır. Cafe restaurant ekipmanları hakkında net bir fikre sahip olabilmek için restoran mutfağının projelendirilmesi ile ilgili aşamayı tamamlamış olmanız gerekmektedir. Restoranın mutfağındaki en önemli ekipmanlara ve ihtiyaçlara başlıklar halinde değinebiliriz.

Cafe ve Restauran İçin En Önemli 5 Ekipman

İşletmenizin kurulumu aşamasında mutfağınızı mükemmel bir şekilde inşa edebilmek için belirli ekipmanlarla çalışmanız gerekmektedir. Bir cafe açmak için gerekli malzemeler başlığının altında belki de en büyük giderler arasında yer alan mutfak giderleri en önemli 5 ekipmanı içerisine almaktadır. Bu aşamada mutfağın nasıl bir malzeme ihtiyacı olacağı, ne tarz bir kafe ya da restoran açtığınıza bağlı olarak değişim gösterecektir. Bu nedenle malzemelerden önce restoranın türünün belirlenmiş olması gerekmektedir. Ardından mutfak için ayrılacak bölgeler de belirlenmelidir. Ekipmanları satın alırken hasarlı bir malzeme almamak için kaliteli ve güvenli bir noktadan alışveriş yapabilirsiniz. Linkte belirtilen site üzerinden listelediğimiz malzemeleri bulabilirsiniz.

Sanayi Tipi Pişirme Ekipmanları

Pişirmek için gerekli olan cafe ekipmanları kategorisinde; tencere, tava gibi malzemeler de yer almaktadır. Tüm bunların yanı sıra pişirme malzemelerini belirlemek için öncelikle kafe ya da restoranın konseptinin belirlenmiş olması gerekir böylece bu konuda ne tarz pişirme malzemelerine ihtiyaç duyulacağı netleşmiş olur.

Genellikle kuzine, fırın ve ocak her mutfak için gereklidir. Pişirme ekipmanları denildiğinde tüm bunları liste dahilinde görebilirsiniz. Tenceresinden kuzinesine varıncaya kadar tek bir link üzerinden tüm ürünlerinizi rahatça seçebilmek için linkte yer alan siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Endüstriyel Buzdolapları ve Buz Makineleri

Mutfaklarda herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak adına alınabilecek en büyük önlemlerden birisi de kaliteli ve işletme için yeterli bir buzdolabı ve buz makinesi kullanımıdır. Restoran malzemeleri arasında kritik ihtiyaçlardan kabul edilen soğutucular; mutfak malzemelerinin bozulmadan korunmasını sağlamaktadır. Ayrıca kullanılan malzemelere göre değişiklik gösteren soğutucu ekipmanları malzemelerin taze bir şekilde sunumunda da etkilidir.

Restoranın yiyecek kapasitesine ve malzeme tipine göre farklı sayıda ve tarzda soğutma cihazı almanız gerekebilir. Bunlar arasında; soğutucular, şerbet-ayran soğutucu, slush soğutucuları, buzdolabı, deep freeze, buz makinesi ve buz kırıcı gibi gereçleri sayabiliriz. Tüm bu farklı gereçleri bir arada bulmak zor olabilir. Ancak mutbex.com tüm mutfak gereçlerini bünyesinde barındırmaktadır. Çok farklı fiyat aralıklarındaki ürün alternatifleri ile size kolaylık sağlayacaktır.

Endüstriyel Fırınlar

Mutfakta pişmesi kararlaştırılmış yemek çeşidine göre fırın ve ızgara ile ilgili seçimlerinizi kolayca yapabilirsiniz. Hemen her işletmenin sahip olduğu ticari fırınlar, genel kafe-restoran gerekleri arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra yine mutfak içerisindeki farklı pişirim ihtiyaçlarına göre fırın çeşitleri de değişebilmektedir.

Hamur işleri için en uygun fırınlar konveksiyonlu olanladır. Izgara ya da kızartma gibi durumlarda ise kombine fırınları tercih edebilirsiniz. Lokanta mutfak malzemeleri için belki de en fazla çeşide sahip olan fırınlar konusunda; kapladıkları alanların ölçümü iyi bir şekilde yapılmalı ve fırınlar ihtiyaca yönelik olarak dikkatli seçilmelidir.

Endüstriyel Mutfak Gereçleri

Endüstriyel mutfak malzemeleri genel olarak; otel, restoran, kafe ve catering gibi büyük çaplı işletmelerin mutfaklarında bulundurdukları gereçlere verilen genel bir isimdir. Bu gerekler işletmenin ne tarz ürünlere ihtiyaç duyduğuna bağlı olarak değişim gösterebilmektedir. Endüstriyel restaurant mutfak malzemeleri arasında; kemik kesme makinası, kıyma makinaları, et dövme makinası ve et parçalama işleminde gerek duyulan diğer makinalar bu makinalar arasında yaygın olarak kullanılanlardır.

Cafe ekipmanları listesi için endüstriyel malzemeler arasında; ocaklar, donanımlı fırınlar, kızartma makineleri, kaynatma kazanları, donanımlı ızgara düzenekleri sayılabilir ve tüm bu ürünler arasından yapılacak seçimler tamamen işletmenin; tarzına, konseptine, çıkardığı menüye ve müşteri kapasitesine bağlıdır. Bu malzeme seçimlerinde etkenler arasında en baskın olanı ise mekânın çıkardığı yemek menüsüdür.

Müşteriye sunulacak yemeğin ne olduğu ve nasıl yapılacağı ile ilgili aşamalar belirlendiğinde süreci yönetmek çok daha kolay olacaktır. Alakart bir restoran için genel menü dağılımı bellidir ve mekânın ihtiyacı; ızgara, tencereler ve kombi fırınlar gerekmektedir. Steakhouse bir restoran için Dry aged dolap en önemli gereçler arasında yer almaktadır. İşletme türüne göre ekipmanlarda büyük değişimler görülmektedir. Bir otel, hemen her yemek tarzında menü çıkardığından otelin materyal listesi çok geniş olabilmektedir. Örneğin açık büfe bir işletme için; sıcak tutucular, chafing dish, sıcak tutucu lambalar ve salamander gibi gerekler çok yaygın olarak kullanılmaktadır.

Küçük işletmelerde ise durum daha farklı gelişmektedir. Örneğin bir döner mekânı ile pizza mekanının ihtiyaç duyacağı malzemeler tamamen birbirinden farklıdır. Ancak bunlarla beraber hemen her işletmenin ihtiyaç duyduğu ortak malzemeler de bulunmaktadır. Bu tür malzemeler her mekânın kapasitesine göre; ebat, marka, kapasite ve çalışma gücü açısından değişim göstermesine rağmen aynı işlevi görmektedir.

Endüstriyel buzdolabı, çalışma tezgâhları, tepsi taşıma arabaları, servis ekipmanları hamur hazırlık, et hazırlık, sebze hazırlık gibi alanlarda gerekli olan makine ve gereçler hemen her işletmenin ihtiyacıdır. Tüm bu endüstriyel mutfak gereçlerine en pratik şekilde erişebileceğiniz en site mutbex.com sitesidir. Linke tıklayarak siz de ihtiyacınız olan materyalleri araştırabilirsiniz.

Endüstriyel Bulaşık Makineleri

Restaurant malzemeleri içerisinde hijyenin sağlanmasında en büyük pay bulaşık makinelerine aittir. Ne tarz bir restoran olması önemli olmaksızın her mekânın iyi kapasitede ve yüksek güçte bulaşık makinalarına ihtiyacı vardır. Bulaşıkhanenin malzemeleri de sadece bulaşık makinalarından ibaret değildir. Burada ihtiyaç duyulan temel bulaşık malzemeleri arasında; bulaşık yıkama makinası, bulaşık yıkama basketleri, ön yıkama duşu gibi gereçler sayılabilir.

Bu malzemeler arasından sizin işletmenize uygun olanları seçebilirsiniz. Ancak temel malzemeler oldukları için bir kafe ya da restoran için bu malzemelerin temin edilmesi mekân içi hijyenin sağlanmasında önemli bir etkiye sahiptir. Malzeme seçimlerini yaparken günlük olarak müşteri hedefiniz ve müşteri kapasiteniz üzerinden bir hesaplama yapabilirsiniz.

Endüstriyel Mutfak Malzemeleri Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler?

  • Mekân tasarımı, çıkarılacak menü, konsept belirlenmeli ve alınacak materyaller belirlenen özelliklerle uyumlu bir şekilde satın alınmalıdır.
  • Alınacak malzemelerin net bir şekilde belirlenmesi ve kesinlikle gerekli olanların liste eklenip, lüzumsuz olan malzemelerin liste dışı edilmesi önemlidir.
  • Restaurant ekipmanları satın alınmadan önce üretim kapasitesi net olarak hesaplanmalı ve alınacak malzemeler miktara göre belirlenmelidir.
  • Her bölüm için farklı materyaller gerektiğinden, verimli ve üretken bir mutfak için alan ayrımı ve ihtiyaç duyulan malzemeler net olarak seçilmiş olmalıdır.

Cafe ve Restaurant Malzemeleri Nereden Alınır?

Mutfak ekipmanlarının seçimi sırasında detaylı olarak düşünülmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Mevcut işletmenizde ihtiyaç duyduğunuz araçların özelliklerine karar vermek, marka seçimi, kapasite ve kaplayacağı alanları hesaplamalarında dikkatli olmalı ve incelikli bir karar vermelisiniz. Bu noktada alacağınız küçük büyük tüm mutfak gereçlerini tek bir çatı altında inceleyebilmek bölünmenizin ve seçim konusunda kararsız kalmanızın önüne geçecektir.

Cafe için gerekli malzemeler aramak çoğu zaman yorucu olabilmektedir. Ancak endüstriyel mutfak gereçleri satan siteler arasında kapsamlı bir alışveriş sitesi olan mutbex.com ile birlikte tüm sorunlarınızı çözebilirsiniz. Cafe restoran malzemeleri satın almak için site içerisinde yer alan arama motoruna endüstriyel mutfak malzemeleri yazmanız yeterlidir. Bu site; zengin ürün yelpazesi, farklı fiyat seçenekleri ve güncel gelişmiş teknolojik mutfak gereçleri ile işletme açarken mutfak alışveriş yapmak için en ideal sitedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi