Birlerce kişi bekliyordu! Zamlı ödenecek

65 yaş aylığı zamlı ödenecek.

Birlerce kişi bekliyordu! Zamlı ödenecek

2022 sayılı kanun uyarınca, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan ( SGK) herhangi bir gelir veya aylık almayan ve bir işte çalışmayan 65 yaşını doldurmuş Türk vatandaşlarına, devlet aylık bağlıyor. Kamuoyunda "65 yaş aylığı" veya "üç aylık" olarak bilinen ödemeler, bugüne kadar üç ayda bir yapılıyordu. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın 4 Haziran'da verdiği müjde çerçevesinde, 65 yaş aylığı ödemeleri 1 Eylül'den itibaren 3 ayda bir yerine, her ay ödenmeye başlanacak.

ZAMLI AYLIK ALACAKLAR

65 yaş aylığı, mayıs ayında yapılan yasal düzenlemeyle 1 Haziran 2018 tarihinden geçerli olmak üzere 266 liradan 500 liraya yükseltilmişti. Aylıklar, memur maaş katsayısına bağlı olarak her altı ayda bir artıyor.

Temmuz ayında memur maaş katsayısı yüzde 8.65 oranında artırıldı. Buna bağlı olarak, haziranda 500 liraya çıkartılmış olan 65 yaş aylığı 1 Eylül'den itibaren 543 lira olarak ödenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi