Bakan Yanık müjdeyi verdi! "Ödemeler bu haftadan içerisinde yapılacak"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, katıldığı canlı yayında sosyal yardımlarda kapsamın genişletildiğini belirterek yeni paketlerin yolda olduğu müjdesini verdi.

Bakan Yanık müjdeyi verdi! "Ödemeler bu haftadan içerisinde yapılacak"

 'Aile Destek Programı'nda aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek verildiğini anımsatan Yanık, ödemelerin bu hafta içerisinde yapılacağını belirtti. 

Sosyal yardımlarda kapsamın genişletildiğini, ödeme miktarlarının artırıldığının altını çizen Bakan Yanık, yeni sosyal yardım kalemlerinin uygulamaya girdiğini ifade etti. "Biz sosyal yardımlarının, sadece yoksullukla tanımlanmaması gerektiğinin kanaatindeyiz. Aile Destek Programı'mız bu kapsamda, sadece kanunda tanımlananlarla değil genişletilerek devam etmesini istiyoruz" diyen Yanık, "Kapsamı nasıl genişlettik. Normal şartlarda bordrolu çalışanları desteklenmesi mümkün değildi. Emeklilerin dul ve yetimlerini bu kapsama dahil ettik. Dolayısıyla kapsam da miktarlar da oldukça genişletildi. Ayrıca fatura ödeme destekleri de sağladık" diye konuştu.

DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?
Bakan Yanık bazı yardımların süreli bazılarının ise süresiz olduğunu kaydederek "Türkiye Aile Destek Programı birer yıllık dönemlerle program. Bir yılın sonunda duruma tekrar bakıp, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Aylık 850 ila bin 205 lira arasında destek veriyoruz" diye konuştu.

Bakan Yanık ayrıca ekim ayı ödemelerinin bu hafta itibariyle başlayacağını ve hesaplara yatırılacağını ifade etti.

DOĞALGAZ ÖDEMELERİ NE ZAMAN

Yanık, ''Bir ısı haritası oluşturduk. Bu haritaya göre 950-2 bin 500 lira arasında kademe kademe ödemesi yapıyoruz. Başvurular 5 Eylül'de başladı. Normal şartlarda ev sahibi olma gibi şartlar vardı. Bu kapsamı geniştettik, kiracılar da yararlanıyor. Kişinin, faturasını PTT'ye götürmesi yeterli. Sayısı belirledikten sonra ödemeler ekim-kasım gibi yapılacak'' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi