Bakan Şimşek'ten ekonomi gündemi değerlendirmesi! Yeni dönemi işaret ederek faiz mesajı verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ekonomi gündemini değerlendirdi.

Bakan Şimşek'ten ekonomi gündemi değerlendirmesi! Yeni dönemi işaret ederek faiz mesajı verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek katıldığı bir etkinlikte açıklamalarda bulundu.

Şubat ayı enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ‘Faiz artışları devam edecek mi?’ sorusunu akıllara getirdi. Bakan Şimşek konuya dair önemli açıklamalar yaptı.

DESTEKLEYİCİ MALİYE POLİTİKALARI UYGULADIK

Ekonomi programının amaçlarını anlatan Şimşek şunları söyledi; Program, fiyat istikrarını sağlamayı, mali disiplini yeniden tesis etmeyi, cari açığı azaltmayı, büyümede yeniden dengelenmeyi ve tabii ki verimliliği ve rekabet gücünü artıracak yapısal reformları hayata geçirmeyi hedefliyor.

Fiyat istikrarı hedefimiz doğrultusunda para politikasında gerekli adımlar atılarak, sıkılaşma süreci başladı. Ayrıca bazı seçici kredi sıkılaştırmaları, niceliksel sıkılaştırmalar yaptık. Destekleyici maliye ve gelir politikaları uyguladık. Önümüzdeki dönemde de daha destekleyici gelir ve maliye politikalarını uygulamaya devam edeceğiz.

”FAİZ MESAJI
"TCMB, yeterli sıkılaştırma yaptığını düşünüyor"
diyen Mehmet Şimşek, uygulanan ekonomi programının işe yarayacağına inandıklarını dile getirerek, programın henüz çok erken aşamalarında olunduğunu, sabırlı ve ileriye dönük kararlı olunması gerektiğini vurguladı.

BÜYÜME AÇIKLAMASI
"Dengeli bir büyüme patikasıyla cari açığı azaltmak istiyoruz. Türkiye'nin büyüme sorunu yok. Başta da söylediğim gibi Türkiye büyüklük açısından Çin ve Hindistan değil ama kesinlikle en iyi performansı gösteren gelişmekte olan piyasalarla aynı seviyede. Neden? Çünkü burası girişimci bir ülke.

Nüfusta nispeten olumlu bir demografik yapıya sahibiz. Yani iyi bir altyapımız var. Biliyorsunuz, sadece iç talebe baktığınızda Türkiye son 20 yılda ortalama yüzde 5,5 büyüdü, net ihracatı da eklerseniz yüzde 5,4 büyüdü. Sorunun olduğu yer burasıdır. Kompozisyonu geliştirmemiz gereken yer burası."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi