Bakan Şimşek:" Sabırlı olmalıyız, zorlu bir süreçteyiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, politika değişimi süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

Bakan Şimşek:" Sabırlı olmalıyız, zorlu bir süreçteyiz"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü sinyallerin olduğunu dikkat çeken Bakan Şimşek, “ekonomiyi yeniden dengelemeyi ve iç talebi yumuşatmayı” hedeflediklerini belirtti. Şimşek, politika değişimi süreci için sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

“HALEN ZORLU BİR SÜREÇTEYİZ”
Bakan Şimşek demecinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomi politikalarını destek verdiğini dikkat çekerek “Doğru yoldayız. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var.” diye konuştu. Bakan Şimşek, “Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz” dedi.

“MİKTARSAL SIKILAŞTIRMA FAİZİN İŞARET ETTİĞİNDEN DAHA SIKI”
Gelecek yılın ortalarına kadar enflasyonun “geçiş sürecinde” olacağını kaydeden Şimşek miktarsal sıkılaştırma tedbirleriyle birlikte finansal koşulların TCMB politika faizinin işaret ettiğinden daha fazla sıkı olduğunu söyledi. Şimşek “Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler