Bakan Nebati: Türk lirası en zayıf durumda, vatandaş rahat etsin!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kur Korumalı Mevduat'ta yatırımcının çıkması için bir neden yok.

Bakan Nebati: Türk lirası en zayıf  durumda, vatandaş rahat etsin!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kripto para düzenlemesiyle ilgili teknik son çalışmaları geçen haftanın başında yaptıklarını ve ilgili kurumların konuya ilişkin görüşlerini topladıklarını söyledi. Nebati, "Bundan sonrası Meclisin kendi takvimi içerisinde gündeme gelip, yasalaşacak. Dünyada zaten kripto parayla ilgili henüz oturmuş bir mevzuat düzeni yok. Bu mevzuatla Türkiye'de kripto paranın önünü açıcı, fakat zarar verici yönlerini bertaraf eden, genel kapsamlı, daha çok ikincil düzenlemelerle işin yürütülebileceği bir adım attık" dedi.

Şanlıurfa Arkeoloji Müsesi'nde Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenen "Anadolu Soruyor" programında ekonomi gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Nebati, kamu müteahhitlerinin artan inşaat maliyetleri nedeniyle yaşadığı sıkıntıya ilişkin soru üzerine, müteahhitlere ayırdıkları rakamın 9 milyar lirayı geçtiğini ifade ederek, "Ocak ayından itibaren özellikle emtia fiyatlarında korkunç bir artış oldu. Müteahhitlerimiz de bu emtia fiyatlarından etkilendi. Müteahhitlerin gerçekten ne kadar zarar ettiklerine yönelik olarak bir çalışma yapıyoruz. Bütçe imkanları içerisinde kim zarar görüyorsa bunlara yönelik olarak elimizden gelen desteği veririz" değerlendirmesinde bulundu.

Dolar kurunun 25-30 olacağını bekliyorlar. Niye olsun?
KKM’den çıkışların olup olmayacağını 23 Mart’ta görüleceğini bildiren Nebati, “Yatırımcı niye çıksın? En kötü ihtimalle dövizi sabit devam edecek.” dedi. KKM sisteminin Hazine’ye faturasının 14 milyar lira olduğunu belirten Bakan Nureddin Nebati şöyle devam etti: "Niye çok düşük? Dolar kurunun 25-30 olacağını bekliyorlar. Niye olsun? Türk Lirası en zayıf durumunda. Gideceği bir yer yok. Vatandaş rahat etsin." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi