Bakan açıklayacak! Hayvancılıkta 5 yıllık yol haritası

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı hayvancılıkta 5 yıllık yol haritasını yarın açıklayacak.

Bakan açıklayacak! Hayvancılıkta 5 yıllık yol haritası

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yarın bir basın toplantısı düzenleyerek, sektör uzmanları ve paydaşlarının katkılarıyla şekillenen yeni 5 yıllık hayvancılık eylem planını tanıtacak. 2024-2028 dönemini kapsayacak bu stratejik plan, hem üreticilerin hem de tüketicilerin faydasına olacak şekilde tasarlandı.

Eylem planı, hayvancılık sektöründe sürdürülebilirliği, verimliliği ve kaliteyi artırmayı hedefleyen önemli adımları içeriyor. Ana başlıklar arasında, hayvan yetiştiriciliğinin planlanması, yeni destekleme modelleri, hayvan hastalıklarına karşı alınacak yeni önlemler ve Islah Eylem Planı yer alıyor. Ayrıca, anaç hayvan sayısının artırılması için yürütülecek çalışmalar da duyurulacak.

Bakan Yumaklı, sektörün son 21 yılda aldığı 312 milyar lira tutarındaki destekle birlikte, rekabet gücünün artırılmasına yönelik yürütülen çeşitli çalışmaların da detaylarını paylaşacak. Yeni dönemde uygulamaya konulacak destek modeli, kırsal kalkınma hibeleri, AR-GE faaliyetleri ve düzenleyici işlemler hakkında bilgiler verilecek.

Bu stratejik planlama ile Türkiye'nin hayvancılık sektörü, daha kaliteli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmayı amaçlarken, üreticilerin korunması ve tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler