Asgari ücrette için yeni detay! Refah payı da eklenecek

 Asgari ücret maratonunun başlayacağı Aralık ayı yaklaşırken “2023 asgari ücret ne kadar olacak” sorusu giderek gündemdeki yerini artırıyor.

Asgari ücrette  için yeni detay! Refah payı da eklenecek

Milyonlar, asgari ücrete ne kadar zam yapılacağını merak ederken hükümetten asgari ücret zammına ilişkin önemli bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, enflasyon farkının yanında asgari ücrete refah payının da ekleneceğini duyurdu. İşte refah payı ve asgari ücret ile ilgili son gelişmeler….
Asgari ücret maratonunun başlayacağı Aralık ayı yaklaşırken milyonlar şimdiden gözünü yeni asgari ücretin ne kadar olacağına ilişkin haberlere dikmiş durumda. Asgari ücretin belirlenmesinde enflasyon rakamları önemli bir ölçüt olarak dikkat çekiyor. Asgari ücrete yapılacak zam merakla beklenirken konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, asgari ücret için enflasyon farkının yanında ‘refah payı’nın da verileceğini söyledi.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?
Asgari ücret, her yıl Aralık ayında hükümet, iş veren ve işçi kanadından oluşan bir komisyon tarafından uzlaşıya varılarak belirleniyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINDA REFAH PAYI DETAYI
Asgari Ücret Tespit Komisyonunun, zam maratonu yaklaşırken hükümet kanadından 2023 asgari ücret zammına ilişkin açıklama geldi. Asgari ücret zam çalışmalarına ilişkin bilgi veren AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Burada yapılacak şey, fiyat artışlarının karşısında vatandaşımızın alım gücünü arttıracak tedbirlerin ortaya konulmasıdır, klasik bir klişedir, ama onu yapıyoruz” dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMINA REFAH PAYI EKLENECEK
Hükümetin önceliklerinden birisinin vatandaşın enflasyonun altında ezilmesini önlemek olduğunu vurgulayan Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu toplantılarında bu konuyla ilgili alınan tedbirlere dikkat çektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Geçtiğimiz sene biliyorsunuz asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir. İnşallah asgari ücretli, emekli ve memur maaşlarındaki artışlarla da vatandaşlarımız rahat bir nefes alacaktır."

ERDOĞAN'DAN HÜKÜMETE ASGARİ ÜCRET TALİMATI
Vatandaşların alım gücünün Türkiye’de ve dünyada artan enflasyonist baskıdan olumsuz etkilenmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Vatandaşlar enflasyona ezdirilmeyecek” talimatı doğrultusunda hükümet, asgari ücret, memur ve emeklilere yapılacak zamlara ek olarak ‘sosyal refah’ düzenlemeleri üzerine yoğunlaştı.

2023 ASGARİ ÜCRET İÇİN FARKLI BİR HAZIRLIK VAR
Yeni asgari ücret zammı için çalışmaların başta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin olmak üzere yapıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret ile ilgili öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu söylemişti.

ERDOĞAN: REFAH KAYBINI TELAFİ EDECEĞİZ
Asgari ücrete yapılacak zamma ilişkin "Daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getireceğiz” açıklamasında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yüksek enflasyon nedeniyle sabit gelirli vatandaşlarımızın yaşadığı refah kaybını telafi etmekte kararlıyız" demişti.

ASGARİ ÜCRET 2023 NE KADAR OLACAK?
Enflasyon rakamları asgari ücret için önemli bir ölçüt olarak dikkat çekiyor. Yetkililerin “vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz” şeklindeki açıklamalarına göre asgari ücret zammı enflasyon oranının altında kalmayacak. Bu nedenle de hesaplanan asgari ücret ile beklenen enflasyon rakamları, hesaplara bir alt limit olarak yansıyacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi