Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret 2022 rakamı

Asgari ücret tüm Türkiye'nin gündeminde. Asgari ücret ne kadar oldu, asgari ücret 2022 rakamı nedir? Soruları gündemin ilk sırasında. Peki asgari ücret açıklandı mı? işte detaylar

Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret 2022 rakamı

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU?

Asgari Ücretin ne kadar olacağı son 1-2 aydır Türkiye'de en çok konuşulan konu oldu. Asgari Ücret ne kadar oldu sorusunun yanıtı milyonlarca vatandaş tarafından merak edildi. 2022 Asgari Ücret tutarı bugün 16 Aralık 2021 itibariyle açıklandı. Yeni asgari ücret 4 bin 253 TL oldu

Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret 2022 rakamı

BUGÜN TOPLANTI YAPILDI

Türkiye gündeminin ilk sırasında yer alan asgari ücret için komisyon bugün saat 11.00'de bir kez daha toplandı. Bakan Nebati de toplantı sonrasında asgari ücretin bugün duyurulacağını açıkladı.

2021'DE ASGARİ ÜCRET NE KADARDI?

Asgari ücret 2021 yılında 2 bin 825 lira olarka uygulandı. Asgari ücret şu anda brüt 3.577 lira, net 2.825 TL.

AGİ DE ARTACAK

Türkiye'de her 3 kişiden biri asgari ücretle çalışıyor. Tüm işçi ve memurların asgari geçim indirimi (AGİ) asgari ücrete göre belirleniyor. Bu kapsamda yaklaşık 19.4 milyon kişi var. Şu an bekar bir çalışan için aylık 268 lira olan AGİ tutarı, eşi çalışmayan 3 çocuklu kişilerde 456 liraya çıkıyor. Asgari ücrette yapılacak artışa bağlı olarak işçi ve memurların her ay yararlanmakta oldukları AGİ tutarı da artırılacak. Bu artış yüzde 30’u aşabilir. Bu hesapta son alınan maaş dikkate alındığı için asgari ücrette yapılacak her artış cebe girecek tazminatın da artması anlamına geliyor.

Asgari ücret ne kadar oldu? Asgari ücret 2022 rakamı

BAKAN BİLGİN: BAYRAM HAVASI YARATACAK

Asgari ücretin ne kadar olacağı merak ediliyor. 2022 yılı bütçe görüşmeleri için TBMM'de söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Bakanı Vedat Bilgin, yeni rakamın beklentileri karşılayacağını ve dar gelirli vatandaşta bayram havası yaratacağını ifade etti.

SON TEKLİFLER BELLİ OLDU

İşçi ve işveren temsilcilerinin net teklifleri belli oldu. Türk-İş 4 bin TL'yi kırmızı çizgi olarak duyurdu. İşveren tarafı da 3500 TL'nin üzerine çıkmak için çabaladıklarını açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi