Araç sahiplerini üzen haber! Akaryakıta bir zam daha

Brent petrolün yeniden 100 dolar seviyesine tırmanması ve döviz kurundaki dalgalanma akaryakıt zamlarını da peş peşe getirdi.

Araç sahiplerini üzen haber! Akaryakıta bir zam daha

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta üç defa zam gelen akaryakıta yeni haftada da zam gelecek. Son zamla birlikte 27 liranın üzerine çıkan motorine gelmesi beklenen 1 lira 39 kuruşluk zammın pompa fiyatlarına yansımasının ardından motorinin litre fiyatı 29 liraya dayanacak. 

OPEC+ grubunun günlük petrol üretiminde kısıtlamaya gitmesiyle petrol piyasasında artışlar yaşandı. Brent petrolün varil fiyatının 100 dolara dayanması ve döviz kurunda yaşanan artış, akaryakıta zam olarak yansıdı. Akaryakıta 5, 6 ve 7 Ekim'de yapılan zamların ardından araç sahiplerine kötü bir haber daha geldi. Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta üç kez zamlanan motorine salı gününden itibaren geçerli olmak üzere bir zam daha gelecek. 

AKARYAKIT FİYATLARI FIRLADI
Uluslararası piyasada petrol fiyatlarının yukarı yönlü hareket etmesi yurt içinde akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Benzin ve motorin fiyatlarına üst üste zam geldi. Brent petrolün yeniden 85 dolar seviyelerinden 98 dolara çıkması ardından akaryakıta bir zam daha geliyor. 

BRENT PETROL NE KADAR?
Önceki kapanışını 93,94 dolardan yapan Brent petrol yeniden tırmanışa geçti. Brent petrol varil fiyatı 98,45 dolardan işlem görüyor. 

AKARYAKITA YENİ ZAM
Petrol fiyatlarının son bir haftada yükselmesinin ardından akaryakıt fiyatlarına üst üste zam geldi. Brent petrolün 100 dolara dayanmasının ardından akaryakıt fiyatlarına bir zam daha göründü. 

Motorine 1 lira 39 kuruş zam geliyor. Fiyat artışının 11 Ekim Salı gününden itibaren pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. Böylece zammın ardından motorinin litresi 29 liraya dayanmış olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler