Altın Satışları Artıyor: Kuyumcular Odası Başkanından Tüketiciye Önemli Tavsiyeler

Ankara Kuyumcular Odası Başkanı Timuçin Sönmez, altın satışlarının arttığını belirterek, tüketicilere güvendikleri yerlerden alışveriş yapmalarını önerdi.

Altın Satışları Artıyor: Kuyumcular Odası Başkanından Tüketiciye Önemli Tavsiyeler

Ankara Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Timuçin Sönmez, son yıllarda altın satışlarında gözle görülür bir artış yaşandığını belirtti. Sönmez, tüketicilere tanıdıkları ve güvendikleri kuyumculardan alışveriş yapmalarını önererek, sektördeki sahte ürünler konusunda uyarılarda bulundu.

Dünya genelinde yükselen altın fiyatlarının Türkiye'yi de etkilediğini ifade eden Sönmez, jeopolitik risklerin devam etmesi halinde altın fiyatlarının yükselmeye devam edeceğine işaret etti. Vatandaşların, yükseliş trendi nedeniyle altını "güvenli liman" olarak gördüklerini ve bu sayede yatırım açısından daha cazip hale geldiğini dile getirdi.

Sönmez, altın yatırımı yapanların genellikle 22 ayar tel bilezik, gram altın ve darphanenin bastığı cumhuriyet altınlarını tercih ettiğini belirtti. Ayrıca, son yıllarda artan sahte altın vakalarına dikkat çekerek, vatandaşları bilinen ve güvenilir kuyumculardan alışveriş yapmaları konusunda uyardı. Online alışverişlerde de sahte veya replika ürünlerin satıldığını belirten Sönmez, özellikle internet üzerinden yapılan alışverişlerde ekstra dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Darphane'nin kapasitesinin artırılması gerektiğine değinen Sönmez, bu adımın atılmadığı sürece sektördeki sorunların devam edeceğini söyledi. Düğün sezonunun yaklaşmasıyla kuyumculuk sektörünün daha da canlanacağını öngören Sönmez, geçtiğimiz günlerde iki kamu bankasına kuyum işletmeleri için işlenmemiş altın ithalatı kotası tahsis edildiğini ve bu düzenlemenin kuyumcuların ham maddeye daha kolay ulaşmasını sağlayacağını ifade etti. Sönmez, bu sayede sorunsuz bir düğün sezonu geçireceklerini düşündüğünü ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi