Altın güne yükselişle başladı! Gram altın ne kadar? 8 Kasım Cuma altın fiyatları

Güne yükselişle başlayan altının gramı bin 890 lira seviyesinden işlem görüyor.

Altın güne yükselişle başladı! Gram altın ne kadar? 8 Kasım Cuma altın fiyatları

Altın fiyatları, güne yükselişle başladı ve gramı 1890 lira seviyesinden işlem görüyor.

Dünkü ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan altının gram fiyatı, günü yüzde 0,2 artışla 1887 liradan tamamladı.

Yeni güne de yükselişle başlayan altının gram fiyatı, saat 09.50 itibarıyla yüzde 0,2'lik bir değer kazancıyla 1890 lira seviyesinde bulunuyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 3 bin 110 lira, Cumhuriyet altını ise 12 bin 690 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı, hafta başında görülen rekor seviyenin ardından yön arayışını sürdürüyor ve şu sıralarda yüzde 0,1 primle 2 bin 31 dolardan alıcı buluyor.

Analistler, bugün ABD'de açıklanacak istihdam raporunun, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gelecek dönem politikalarına ilişkin öngörüleri etkilemesinin beklendiğini belirtiyor. Veri açıklanırken, altının ons fiyatında da oynaklığın artabileceğini ifade ediyorlar.

Para piyasalarında, Fed'in yüzde 60 ihtimalle gelecek yıl mart ayında politika faizinde indirimlere başlayabileceği fiyatlandırılıyor. Analistler, gelecek iki toplantıda bankanın faizleri sabit bırakacağına ise kesin gözüyle bakıldığını bildiriyor.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Almanya'da enflasyon ve ABD'de Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksinin takip edileceğini belirten analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 2 bin 60 ve 2 bin 70 dolar seviyelerinin direnç, 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar seviyelerinin destek konumunda olduğunu vurguluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler