Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor! İste güncel fiyatlar

Türkiye'nin finans piyasaları, altın fiyatlarında gözle görülür bir yükselişe tanık oluyor. Gram altın, çeyrek altın ve cumhuriyet altını ne kadar oldu? İşte piyasada güncel durum haberimizde.

Altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor! İste güncel fiyatlar

Altın piyasasında hareketlilik devam ediyor.

Güne yükselişle başlayan altının gram fiyatı, bugün 1.977 lira seviyesinde işlem görüyor.

Altın yatırımcıları, çeyrek altın fiyatlarının 3 bin 310 lira, cumhuriyet altınının ise 13 bin 490 lira seviyesinde olduğunu dikkate alıyorlar.

Dün, altının ons fiyatındaki artışa paralel olarak değer kazanan gram altın, günü yüzde 0,3 artışla 1.971 lira seviyesinde tamamlamıştı.

Bugün saat 10.30 itibarıyla, gram altın fiyatında yüzde 0,3’lük bir artış gözlemleniyor.

Öte yandan, altının ons fiyatı şu anda yüzde 0,1'lik bir değer kaybıyla 2.027 dolar seviyesinde dengelenmiş durumda.

Piyasa analistleri, ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceği senaryolarının güç kazandığına dikkat çekerek, merkez bankalarının gelecekteki muhtemel adımlarına yönelik belirsizliklerin altın fiyatlarındaki yön arayışının devam ettiğini belirtiyorlar.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu belirten analistler, dünya genelinde imalat sanayisi ve hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin takip edileceğini aktarıyorlar.

Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2.040 ve 2.060 dolar seviyelerinin direnç, 2.020 ve 2.010 dolar seviyelerinin ise destek konumunda olduğunu kaydediyorlar.

Altın piyasasının bu hareketliliği, yatırımcılar ve piyasa takipçileri tarafından yakından izleniyor.

Yatırım kararları, global ve yerel ekonomik gelişmelerin yanı sıra merkez bankalarının politikalarına bağlı olarak şekillenmeye devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler