Altın fiyatlarında düşüş sinyali! İşte piyasa son durum

Altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor. İşte piyasadaki son durum haberimizde... Gram altın ne kadar? Çeyrek ve cumhuriyet altını ne kadar? 17 Ocak 2024 altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatlarında düşüş sinyali! İşte piyasa son durum

Türkiye piyasalarında, altın fiyatları yeni güne düşüşle başladı.

Gram altın, günün ilk saatlerinde 1961 lira seviyesinden işlem görüyor.

İlgili dakikalarda, çeyrek altın 3 bin 270 lira, cumhuriyet altını ise 13 bin 330 lira fiyatla alıcı buluyor.

Dün, ons fiyatlarındaki düşüşe paralel olarak değer kaybeden altın, günü yüzde 1,23 düşüşle 1962 liradan tamamladı. Altın fiyatlarının düşüşü bugün de devam etti ve saat 10.50 itibarıyla yüzde 0,1'lik bir azalışla 1961 lira seviyesinde bulunuyor.

"ALTINA OLAN TALEP AZALDI"

Piyasa analistleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) mart ayında faiz indirimlerine başlamayacağına dair beklentilerin artmasıyla altına olan talebin azaldığını belirtiyor.

Dün Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller'ın enflasyondaki düşüşlerin faiz indirimlerine olanak tanıyabileceği yönündeki açıklamaları, bu beklentileri daha da güçlendirdi. Bunun sonucunda, tahvil piyasalarında satış baskısı artarken, ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,07 ile son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu gelişmeler, altının ons fiyatında da satış baskısını artırıyor. Altının onsu, yüzde 1,3'lük bir düşüşün ardından şu anda yüzde 0,1 azalışla 2 bin 26 dolardan işlem görüyor.

Analistler, bugün yurt içinde konut fiyat endeksi, yurt dışında ise Avro Bölgesi'nde enflasyon, ABD'de perakende satışlar, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı gibi önemli ekonomik verilerin piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını belirtiyorlar. Teknik açıdan, altının ons fiyatında 2 bin 50 ve 2 bin 70 doların direnç, 2 bin ve 1990 doların ise destek seviyeleri olarak öne çıkıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler