Alkol ve sigarada ÖTV'ye yapılacak zam miktarı belli oldu

Yıllık enflasyonun açıklanmasının ardından alkollü içki ve sigarada ÖTV tutarı belli oldu.

Alkol ve sigarada ÖTV'ye yapılacak zam miktarı belli oldu

Buna göre, yüzde 22,3'lük artış beklenirken net rakamın Resmi Gazete'de yayınlanmasının ardından yürürlüğe gireceği öğrenildi.Yeni yılda emekli ve memur zamlarına etki edecek olan yıllık enflasyon rakamları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre; enflasyon Aralık 2022'de yüzde 1,18 olarak gerçekleşirken yıllık bazda yüzde 64,27 oldu.Açıklanan enflasyon rakamlarının ardından alkollü içecekler ve sigarada Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında artış yapılacağı öğrenildi. Yurt İçi ÜFE'ye göre belirlenen alkollü içki ve sigarada ÖTV artışı son 6 ayda yüzde 22,30 oranında gerçekleşti.

KESİN ARTIŞ İÇİN RESMİ GAZETE BEKLENİYOR
Buna göre alkollü içki ve sigaradaÖTV zammı da yüzde 22,30 olarak belirlendi. Ancak kesin artış oranı Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

EN UCUZ SİGARA 33 TL 
Öte yandan Habertürk'te yer alan haberde, yüzde 22,6 senaryosuna göre, en ucuz sigara fiyatının 33 lira seviyesine çıkmasının beklendiği iddia edilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler