80 bin kişi işe alınacak!

Çalışma Bakanlığı, toplum yararına çalışma programı kapsamında 80 bin kişinin işe alınacağını açıkladı.

80 bin kişi işe alınacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “100 Günlük İcraat Programı”nda ilan ettiği en önemli projelerden biri hayata geçirmek için Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı okul yaşamının huzuru, güvenliği ve sağlığı için el ele verdi.

Üç bakanlık arasında imzalanacak "Güvenli Okul, Güvenli Gelecek" işbirliği protokolüyle,  Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı İŞKUR kanalıyla, okulların temizligˆi, bakım ve onarımı ic¸in Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 60 bin kis¸iliko¨denegˆi il mudurluklerine aktaracak. Ayrıca, okullarda yine TYP üzerinden görevlendirilecek yaklaşık 20.000 ‘güvenli eğitim koordinasyon görevlisi, okul yönetimleri ve okul aile birlikleri aracılığıyla gelişmeleri an be an takip ederek olası sorunlar karşısında gereken tedbirlerin hızlı bir şekilde alınmasını sağlayacaklar. Boylece toplamda 80 bin kisi TYP’den faydalanacak.

TYP’ye iliskin bas¸vurular ISKUR uzerinden alınırken, program okulların acılmasıyla birlikte baslayacak.

Konuyla ilgili ac¸ıklamada bulunan Aile, Calışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, “Yürütülen çalısmalar ile çocuklarımızın ve gençlerimizin daha sağlıklı ve guvenli bir ortamda eğitim almasının kaliteli eğitimin olmazsa olmaz bir parçası olduğunun bilinciyle hem ailelerin gozunun arkada kalmaması hem de evlatlarımızın hijyeniks¸artlardaegˆitim alması ic¸in Milli Eğitim ve İçişleri Bakanlığı ile beraber o¨nemli bir adım atıyoruz” dedi.

IŞKUR uzerinden alınacak basvuruların ardından program, ders zilinin calmasıyla birlikte bas¸layacak. Eğitim ogretim yılı suresince de devam edecek. TYP kapsamında okullarda go¨rev alacak her bir katılımcı icin aylık asgari ucret uzerinden odemeler gerceklestirilecek.

TYP NEDiR?

Türkiye’nin istihdam kurumu olan İŞKUR, işgücü piyasasına girmekte zorlanan vatandas¸ların toplum yararına bir iş yapmasını ya da bir hizmet gerçekleştirmesini sağlıyor. Bu durumdaki vatandasların calışma alışkanlığı ve disiplinini kazanması ve geçici gelir desteği verip, işgücü piyasasına uyumunun kolaylaşması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Ekonomi