2B yasasında ikinci değişiklik

2B yasasında ikinci kez değişiklik yapan kanun teklifi, Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.Kanun teklifine göre, tarımsal amaçlı kullanılan ve üzerinde mandıra, sera, ağıl kümes gibi yapılar bulunan yerlerin satış bedeli, rayiç be

2B yasasında ikinci değişiklik

2B yasasında ikinci kez değişiklik yapan kanun teklifi, Meclis Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda kabul edildi.

Kanun teklifine göre, tarımsal amaçlı kullanılan ve üzerinde mandıra, sera, ağıl kümes gibi yapılar bulunan yerlerin satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si olarak hesaplanacak.
 
Tarım alanlarında iskan amaçlı kullanılan konutların satış bedeli de yüzde 50 düşürülecek.
 
Düzenlemeye göre, satış bedelinin, tarımsal amaçlı alanlar için yüzde 10'u, diğer alanlar için yüzde 20'si, en geç 3 ay içinde peşin olarak tahsil edilecek.
 
Kalan tutar, belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla 5 yılda 10 eşit taksitte, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla 6 yılda 12 eşit taksitte faizsiz olarak ödenecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler