2024 Yılı İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu? Yeni işsizlik ödeneği kaç TL?

2024 Yılı işsizlik maaşları ne kadar, İşsizlik ödeneği kaç TL oldu? soularının cevabı haberimizde...

2024 Yılı İşsizlik Maaşı Ne Kadar Oldu? Yeni işsizlik ödeneği kaç TL?

27 Aralık'ta gerçekleştirilen ve milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret toplantısının ardından, 2024 yılı için asgari ücrette yaşanan artış oranı açıklandı.

Bu artış, işsizlik ödeneği başta olmak üzere birçok farklı alanda ücretlerin yeniden belirlenmesine neden oldu. Peki 2024 işsizlik maaşı ne kadar oldu? İşsizlik ödeneğinin kaç TL olduğu sorusunun cevabı haberimizde...

Yeni asgari ücretin 17 bin 2 TL olarak duyurulması, işsizlik maaşı dahil olmak üzere 8 farklı ücret kaleminde değişikliğe gidilmesine yol açtı. Peki, asgari ücretin %49 oranında artış göstermesi sonucu 2024 yılında işsizlik maaşı ne kadar oldu?

2024 Yılında İşsizlik Maaşı Miktarları

Asgari ücretin açıklanmasının hemen ardından, işsizlik maaşı miktarları da netlik kazandı. Önceden en düşük işsizlik maaşı 5 bin 325 TL iken, en yüksek işsizlik maaşı 10 bin 650 TL olarak ödeniyordu. Bu ödemeler, çalışanın son 4 aylık brüt kazancına göre belirlenmekte ve en düşük brüt asgari ücretin %40'ı, en yüksek ise %80'i kadar ödenmekteydi.

2023/07/14/zamli-memur-maaslari-ne-zaman-hesaplara-yatacak-2.jpg

Yapılan son zammın ardından, 2024 yılında en düşük işsizlik maaşı 7.934 TL'ye, en yüksek işsizlik maaşı ise 15.868 TL'ye yükseldi. Bu artış, işsizlik ödeneğinden yararlanan vatandaşlar için önemli bir gelir artışı anlamına geliyor.

2024 İŞSİZLİK ÖDENEĞİ DIŞINDAKİ ÜCRETLER

Asgari ücretle birlikte artış gösteren diğer ücret kalemleri arasında kıdem tazminatı tavanı, genel sağlık sigortası primi, 65 yaş aylığı, stajyer maaşı, askerlik ve doğum borçlanma primleri, isteğe bağlı sigorta primi ve engelli aylığı bulunmaktadır. Bu kalemlerdeki artışlar da yine yeni asgari ücret baz alınarak hesaplanmıştır.

2024 yılı için asgari ücrette yaşanan %49'luk artış, işsizlik maaşları başta olmak üzere birçok ücret kaleminde önemli değişikliklere yol açtı. İşsizlik maaşı alan vatandaşlar için bu artış, ekonomik şartlar karşısında bir nebze olsun rahatlama sağlayacak gibi görünüyor. Yeni asgari ücretin ve beraberinde gelen değişikliklerin ekonomiye genel etkileri ise zamanla daha net bir şekilde ortaya çıkacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Ekonomi