2024 MTV ilk taksiti için son günler! Araç sahipleri dikkat

Bu yıla ait MTV'nin ilk taksit ödeme dönemi için son günler...

2024 MTV ilk taksiti için son günler! Araç sahipleri dikkat

Türkiye'deki milyonlarca araç sahibi için önemli bir tarih yaklaşmakta.

2024 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) birinci taksit ödeme dönemi, 1 Ocak'ta başlamış olup, ilk taksit için son ödeme tarihi 31 Ocak olarak belirlenmişti. İkinci taksit ödemesi ise Temmuz ayında yapılacak.

Motorlu Taşıtlar Vergisi, yılda iki kez, Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere iki eşit taksitte ödeniyor.

Ödeme işlemleri, vergi daireleri, PTT şubeleri ve banka şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilebilir. Bunun yanı sıra, dijital vergi dairesi, bankaların internet siteleri ve mobil uygulamaları üzerinden de ödemeler yapılabilmektedir.

Araç sahiplerinin unutmaması gereken önemli bir nokta ise, 31 Ocak tarihine kadar ödemesini gerçekleştirmeyenler için gecikme faizi uygulanacak. Bu sebeple, vergi mükelleflerinin belirlenen süre içerisinde ödemelerini tamamlamaları önem arz ediyor.

2024 yılı MTV ödemelerinin ilk taksitinin son gününe yaklaşırken, araç sahiplerinin bu tarihi göz önünde bulundurmaları ve gerekli ödemeleri zamanında yapmaları tavsiye edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler