2023 emekli ve memur maaşları son viraj!

2023 memur ve emekli maaşlarına yönelik tahminler dillendiriliyor.

2023 emekli ve memur maaşları son viraj!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından ekim ayına ilişkin enflasyon verilerinin ortaya çıkması ile beraber zamlı maaşlara yönelik beklentilerde yükseldi. Enflasyon rakamlarının kümülatif hesaplamaları ile ortaya çıkan miktar emekli ve memur maaşlarına zam olarak yansıyacak. İki enflasyon verisi de açıklandığında maaşlara yapılacak zam büyük oranda ortaya çıkacak. Emekli ve memur maaşları ne kadar olacak? Emekli memur maaşları zam miktarı ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, enflasyon ekim ayında, aylık bazda yüzde 3,54, yıllık bazda ise yüzde 85,51 oldu. Bu rakama ek olarak yıl bitmeden iki kez daha enflasyon verisi açıklanacak ve bu direkt olarak maaş zamlarına yansıyacak. Bu zamana kadarki süreçte 4 aylık enflasyon farkı ortaya çıktı. Enflasyon farkının yanı sıra toplu sözleşme oranı da memur ve emekli maaşlarına etki edecek.

Temmuz, ağustos, eylül ve ekim aylarının toplamında ortaya çıkan enflasyon farkı 11, 84 olarak hesaplandı. Kasım ve aralık aylarında da açıklanacak olan rakamlarla enflasyon farkı tam olarak netleşecek.Öte yandan TCMB 2022 yılı için son çeyrek enflasyon tahminin 17,86 olarak ilan etti. Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon tahmini ise yüzde 65 olarak revize edildi. Memur ve memur emeklileri SKK ve Bağ-Kurlulardan 1 puan daha fazla zam alacaklar.Tüm bu verileri göz önüne alındığında memur ve memur emeklilerinin alacağı zam oranı yüzde 18,86 olacak. Ancak bu rakama seyyanen yapılacak bir zam ya da toplu sözleşme zammı ekli değil.

Toplu sözleşme zammı ile zam oranı yükselecek. Memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kurluların alacağı zamlar 2023 yılı 3 Ocak tarihinde kamuoyu ile paylaşılacak. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler