Yurt kayıt başvuruları başladı

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler için yurt başvuruları alınmaya başlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerine devam eden KYK'ya ait yurtlarda barınmak i

Yurt kayıt başvuruları başladı
Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) ait yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler için yurt başvuruları alınmaya başlandı.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık bünyesinde faaliyetlerine devam eden KYK'ya ait yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler internetten başvurabilecek.
 
2014-2015 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'na girerek yurt içi ve KKTC'de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri bugünden itibaren 11 Ağustos'a kadar KYK'nın "www.kyk.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak, başvuru formundan yurt başvurusu yapabilecek.
 
Bu başvuru süreci kapsamındaki öğrenciler için başvuru alımı tekrarlanmayacak.
 
Yüksek lisans, doktora, özel yetenek, dikey, yatay geçiş sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler ile artık yıl öğrencileri için alınacak başvurular ileri bir tarihte duyurulacak. Yükseköğretim kurumlarına ek kontenjanla yerleşecek öğrencilerin yurt başvuruları ise ÖSYM tarafından ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra duyurulacak bir tarihte alınacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler