Yomra Merkez Ortaokulu'ndan Avrupa birliği projeleri

Yomra Merkez Ortaokulunun Avrupa Birliği projeleri devam ediyor.

Yomra Merkez Ortaokulu'ndan Avrupa birliği projeleri

Trabzon'da Yomra Merkez Ortaokulu “Exploring Natural and Cultural Treasures in Europe” başlıklı projeyle 30 Bin 592 Euro hibe desteği almaya hak kazandı.

6 ortaklı projenin koordinatörü İtalya olup Letonya, Portekiz, Romanya ve Türkiye Antalya’dan birer okul yeralıyor. Proje ile açık hava etkinlikleri ve yeni metodolojilerle doğal ve kültürel miraslara yönelik farkındalığın artırılması amaçlanıyor.

Avrupa'da doğal ve kültürel mirasa olan ilginin vurgulanması, ortaklar arasında okullardaki iyi uygulamaların değişimi, öğrencilerin Avrupa kimliğini geliştirmek, çevrenin (kayalar, göller ve şelaleler gibi kültürel değerleri somutlaştıran benzersiz doğal özellikler veya somut 
nesneler), kültürel miras (somut taşınabilir veya taşınmaz nesneler gibi somut kültürel miras biçimleri) için yaratıcılığın artırılması, arkeolojik (tarih öncesi), tarihi, kültürel, sanatsal ve dini değerlere sahip mülkler, siteler, yapılar) diğer proje hedefleri arasında yeralıyor. Proje 15 Ekim itibarıyla başlamış olup, açılış toplantısının ardından eTwinning üzerinden yerel ve uluslararası düzeyde faaliyetlerini sürdürmektedir.

2020 Yılı Erasmus+ KA227 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar Dijital Eğitime Hazırlık ve Yaratıcılık programı kapsamında ise, Yomra Merkez Ortaokulundan İngilizce öğretmeni  Neşe Yaylı, Arts for Inclusive Education'' isimli, 24 Bin Euro bütçeli 6 ortaktan oluşan projesi İspanya Ulusal Ajansı tarafından hibe almaya hak kazandı.

Yomra Merkez Ortaokulu ve Barselona'dan bir okul  koordinasyonunda, Romanya'dan bir okul, İtalya'dan bir okul, İspanya Barselona'dan bir müze ve bir sanat merkezi derneği ortaklığında iki yıl devam edecek proje kapsamında, kurum öğretmenleri sanat ve sanat terapisi üzerine eğitimler  alacak, öğrencilerin uluslararası işbirliği içerisinde sanat ve doğa çalışmalarını birleştirilerek sanatsal ürünleri oluşturulmaya çalışmalarına zemin hazırlanacak. Projelerin irtibat kişisi İngilizce öğretmeni Neşe Yaylı "projeyle öğrencilerin kültürel etkileşimde bulunmasını, yabancı dillerini geliştirmelerini, motivasyonlarını artırmalarını ve deneyim kazanmalarını  hedeflemekteyiz" dedi.  

Okul müdürü ve Proje koordinatörü Kenan Çiçek, hibe almaya hak kazanan AB projeleri ile ilgili olarak şunları söyledi; 

“Köklü bir tarihi ve kültürü olan bir okuluz. Akademik, kültürel ve sportif alanlarda bir çok başarımız olmakla birlikte bu yıl ilk defa iki tane AB Erasmus  projemiz kabul edildi ve hibe almaya hak kazandı. Kurum misyonumuza çok önemli katkıları olan bu tür projeler sonuçta öğretmen ve öğrencilerimizin gelişimine katkıda bulunacaktır. Her iki projede büyük katkısı bulunan başta İngilizce öğretmenimiz Neşe YAYLI olmak üzere emeği geçene idareci ve öğretmenlerimize gönülden teşekkür ediyorum. Bu tür başarıların bundan sonra artarak devam edeceğine inanıyorum. Bu vesile ile tüm kurum paydaşlarımıza başarılar diliyorum”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim