Yomra Fen Lisesinden büyük başarı!

Başak Akyol 23.Ulusal Fizik Olimpiyatlarında 2.Aşamayı da geçerek büyük bir başarıya imza attı. Bu alanda ilk kez Trabzon’a madalya kazandıran Başak Akyol Kış Okuluna çağrılarak Uluslararası olimpiyatlarda ülkemizi temsil hakkı elde etmek için mücadele ve

Yomra Fen Lisesinden büyük başarı!
Başak Akyol 23.Ulusal Fizik Olimpiyatlarında 2.Aşamayı da geçerek büyük bir başarıya imza attı. Bu alanda ilk kez Trabzon’a madalya kazandıran Başak Akyol Kış Okuluna çağrılarak Uluslararası olimpiyatlarda ülkemizi temsil hakkı elde etmek için mücadele verecek. 
 
Başak Akyol yaptığı açıklamada 1.Aşamadan sonra çağrılmaya hak kazandığı Yaz Okuluna Üniversite sınavlarına yönelik çalışmalarından dolayı katılamadığını, olimpiyat danışman öğretmeni Özcan Özdemir ile 2.Aşamaya hazırlandığını belirterek zorlu bir süreçten başarıyla çıktığı için çok mutlu olduğunu söyledi. 
 
Başak Akyol “Trabzon Yomra Fen Lisesi’ni tercih ederken ne kadar doğru bir karar verdiğimi belki milyonuncu kez anladım. Mutlu ve gururluyum. Hocamın ve ailemin desteğiyle böyle güzel bir iş başardım. Özellikle hocama çok teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
 
yomrafen1.jpg
 
Fizik Bilim Olimpiyat Danışmanı Özcan Özdemir “Amacımız öğrencilerimizi Fizik alanında genç yaşta derinleştirerek gelecekte bilimsel literatüre katkı sağlayacak ve sözü geçecek Türk bilim insanlarının temelini atmaktır. Bu anlamda yıllarca ortaya koyduğumuz çalışmalarla TÜBİTAK Fizik Olimpiyatlarında birçok başarı kazandık. Üniversite sınavlarında Türkiye derecesi yapan bir olimpiyatçımızın Bilkent Üniversitesi Fizik Bölümünü tercih etmesi Fen Liselerinin amacına uygun ne kadar güzel bir iş yapıldığının göstergesidir. Bu senede inanmışlığın, güvenin ve istikrarın şartlar ne olursa olsun sonuç üreteceğini Başak AKYOL kanıtlamıştır. Birinci aşamada arkadaşlarıyla elde ettikleri Karadeniz derecelerini bir üste taşıyarak ikinci aşamada da çok önemli bir başarı kazandı. Ne kadar gurur duysak azdır. Çok mutluyum. Okuluma belki de Trabzon’a böyle bir başarı ile veda etmek çok anlamlı olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Okul Müdürü Ahmet Kadı Kadıoğlu “Okulumuz Başak Akyol’la çok büyük bir başarıya imza atarak Trabzon’a bu alanda ilk kez madalya kazandırdı. Öğrencimizle gurur duyuyoruz. Fizik öğretmenimiz Özcan Özdemir’e ve Başak Akyol’a okulumuzun tanıtımına yaptıkları katkıdan dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim