YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması! Tarih verildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, üniversitelerin yüz yüze eğitimi konusunda açıklamada bulundu.

YÖK'ten yüz yüze eğitim açıklaması! Tarih verildi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, 3 Nisan itibarıyla üniversitelerde uzaktan öğretimle birlikte isteyen öğrencilere devam şartı aranmaksızın sınıflarda yüz yüze eğitim verilebileceğini açıkladı.

YÖK Başkanı Özvar'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Deprem bölgesinde bulunan üniversitelerinde görev yapan idari personel sayısı ise 30 bin civarındadır. Depremde 148 akademik ve idari personelimiz de hayatını yitirmiştir. Vefat eden öğrencilerimize ve personellerimize Allah'tan rahmet diliyorum. 4 binanın yıkık 127 binanın ağır hasarlı, 642 binanın hasarsız olduğunu görüyoruz.

Kampüslerimiz daha iyi durumdadır. Birçok yerde kamu hizmetleri bu kampüslerde devam etmektedir.

Depremin etkilerini azaltmak için büyük çaba göstererek tedbirler aldık. 17 Şubat 2023 tarihinde  eğitim öğretimin uzaktan yürütülmesine karar vermiştik.

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR
YÖK olarak 30 Mart itibariyle aldığımız yeni kararları paylaşmak için sizlerleyiz.  3 Nisan itibariyle eğitim öğretim bahar dönemine mahsus olmak üzere devam şartı aranmaksızın yüz yüze eğitim verilebilmesine karar verilmiştir.

SINAVLAR UZAKTAN EĞİTİM YÖNTEMİYLE
Bahar dönemindeki ara sınavların şeffaflık ve denetlenebilirlik ilkesi esas alınarak uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim