YÖK'ten polise ağır eleştiri!

Haftasonunda polisin öğrencilere uyguladığı sert müdahaleyi YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da eleştirdi.Özcan, "Polisimiz ne kadar şiddet uygulayacağını bilmiyor" dedi.Özcan, NTV'de katıldığı programda haftasonu polisin öğrencilere yaptığı muamele ve uygula

YÖK'ten polise ağır eleştiri!

Haftasonunda polisin öğrencilere uyguladığı sert müdahaleyi YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan da eleştirdi.Özcan, "Polisimiz ne kadar şiddet uygulayacağını bilmiyor" dedi.

Özcan, NTV'de katıldığı programda haftasonu polisin öğrencilere yaptığı muamele ve uyguladığı güç konusunda, “Gücün biraz orantısız olduğunu düşünüyorum. Gerçi normal bir durum olsaydı, öğrenciler kimseyi rahatsız etmeyip, sadece protesto edip, polise saldırmasalardı belki bu kadar sert müdahale olmayacaktı. Ne öğrencilerimiz ne kadar ileri gideceklerini biliyorlar ne de polisimiz ne kadar şiddet uygulayacağını biliyor” diye konuştu.

Özcan, kendisinin öğrencilik yıllarında bu şekil protestolar yaptıklarını ve polisle çatıştıklarını kaydetti. YÖK Başkanı kendisini en çok üzenin öğrencilerin hala 30 yıl önceki metodlarla protesto ve gösteri yapması olduğunu söyledi.

“Medeni ve çağdaş yöntemler varken sokaklarda polisle çatışıp, insanlara zarar vermenin” hoş olmadığını vurgulayan Özcan, kendisinin zarar verilmeyen her türlü protestoya açık olduğunu söyledi.

Özcan kendilerinin öğrencilerin şikayetlerini söylemeleri için Londra’daki Hyde Park benzeri yerler yaptıklarını ancak buraların öğrenciler tarafından hoş karşılanmadığını ve öğrencilerin okulun merkezinde, medyanın da önünde gösterilerini yapmak istediğini anlattı

Yusuf Ziya Özcan öğrencilerin eleştiricekleri kişiye yumurta atmak yerine fikirleriyle eleştirmelerini istediğini söyledi. Öğrencilerin yeni teknikler bulması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim