YÖK Başkanı: Sorular çalınacaktı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, LYS'de soruların çalınacağı iddiasına ilişkin olarak, ''Evet öyle bir ihbar geldi, ben de hemen hem size hem emniyete duyurdum ki hemen tedbir alsınlar diye. Eğer böyle bir şey sonradan gerçekleşirse kimse hiç kimse

YÖK Başkanı: Sorular çalınacaktı!

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, LYS'de soruların çalınacağı iddiasına ilişkin olarak, ''Evet öyle bir ihbar geldi, ben de hemen hem size hem emniyete duyurdum ki hemen tedbir alsınlar diye. Eğer böyle bir şey sonradan gerçekleşirse kimse hiç kimseyi suçlamasın diye yaptım'' dedi.

Bugün bir gazetede yer alan 'LYS soruları çalınacal' iddialarına ilişkin olarak, ÖSYM, ''Sınavlar öncesinde zaman zaman bu türden duyumlar alınmaktadır. ÖSYM, sınav güvenliğini en üst düzeyde tutmaya özen göstermektedir'' açıklamasında bulunmuştu.

ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, bugün bir günlük gazetenin ana sayfasında büyük puntolarla yer alan haberin, 18-19 ve 25-26 Haziran 2011 günleri yapılacak olan 2011-LYS'lere katılacak adayları endişeye sürükleyebilecek nitelikte olduğu belirtilmişti.

Sınavlar öncesinde zaman zaman bu türden duyumların alındığı vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

''ÖSYM, sınav güvenliğini en üst düzeyde tutmaya özen göstermektedir. Tüm sınavlarda olduğu gibi bu sınavlarda da gerek kurum içinde, gerek matbaada, gerekse de sınav evrakının Türkiye'nin dört bir yanına eriştirilmesi esnasında, emniyet birimleri ile işbirliği içinde, en üst seviyede güvenlik tedbirleri alınmıştır. Adayların bu türden iddialara itibar etmeden, sükunet içinde sınavlara katılmaları ve sadece bilgileri ile geleceklerine yön verme gayreti içinde olmaları tavsiye edilir''

Bu açıklamanın ardından YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan ise, gelen ihbarın ciddiye alınması gerektiğini, soruların çalınma ihtimaline karşı her türlü tedbiri almaları gerektiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler