YÖK Başkanı Saraç: "Yükseköğretimle ilgili maddeler..."

YÖK Başkanı Saraç, "Meclisimizden geçen yükseköğretimle ilgili maddeler, sistemin gittikçe daha sağlam bir zemine oturduğunun göstergesi." ifadelerini kullandı.

YÖK Başkanı Saraç: "Yükseköğretimle ilgili maddeler..."

YÖK Başkanı Yekta Saraç, "Meclisimizden geçen yükseköğretimle ilgili maddeler, sistemin gittikçe daha sağlam bir zemine oturduğunun göstergesi." ifadelerini kullandı.

Saraç, YÖK'ün ilaç, aşı, tohum gibi stratejik projelerde birden fazla üniversitenin katılımıyla ortak araştırma merkezi kurabileceğini, bunun, ülke için ilk olduğunu söyledi.

"Daha fazla öğrencimize öncelikli alanlarda doktora bursu vereceğiz"

YÖK Başkanı Saraç, "Açıköğretim fakültelerinin gelir fazlalarının belli kısmı ile artık daha fazla öğrencimize öncelikli alanlarda doktora bursu vereceğiz." dedi.

"Vakıf üniversitelerinde ücretsiz okuyan öğrenci sayısı zartacak." 

"Vakıf üniversitelerinde ücretsiz okuyan öğrenci sayısı, geçen seneye göre yaklaşık 10 bin artacak." ifadelerini kullanan Saraç, "Vakıf üniversitelerinde çalışan 23 bini aşkın öğretim elemanına ödenen ücret, devlet üniversitelerindeki emsallerinden düşük olmayacak." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim