YKS’ye girecek olanların dikkat etmesi gerekenler!

YKS’ye sayılı günler kalmışken uzmanlardan ailelere ve öğrencilere uyarılar gelmeye başladı. Peki YKS öncesi nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar haberimizde.

YKS’ye girecek olanların dikkat etmesi gerekenler!

YKS sınavına yaklaşılan son haftada öğrencilerde kaygı düzeyi artmış durumda. Öğrenciler kadar velilerde stresli ve kaygılı. Tüm sene boyunca büyük bir emekle ve sabırla çalışan öğrenciler bu hafta sonu YKS’ye girecekler.

Öğrenciler bu süreçte motivasyonlarını yüksek tutmalı ve kendilerini rahatlatacak etkinlikler yapmalıdır. Uzmanlara göre hafta içerisinde yeterli uykuyu almaları da önerilenler arasında. Aynı zamanda bu yıl TYT süresinin arttırılmış olması sınav stresini azaltmış olacak. Peki sınava giderken yanımızda bulundurmamız gerekenler nelerdir?

SINAVA GİDERKEN YANINIZDA BULUNDURMANIZ GEREKENLER

TYT ve AYT’lerde fotoğraflı sınav giriş belgesi ve Nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı bulunması gereklidir. Sınava Giriş Belgesi’ni yanında bulundurmayan adaylar sınava alınmayacaktır. Adaylar sadece pet şişe içinde su getirebilirler. Sınavda üzerinde metal aksesuar bulunmayan sade ve rahat kıyafet tercih edilmelidir. Çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kolye, küpe, yüzük, anahtar vb. hiçbir şey adayın üzerinde bulunmamalıdır.

Sınava gireceğiniz okulları sınav öncesinde mutlaka görmeniz gerektiğini tavsiye ederiz. Sınav sabahı okulunuzu bulmanızda bir sıkıntı yaşamamız adına bunlara dikkat etmelisiniz.

Son hafta olunsa da çalışmaya devam edilmeli, ayrıca son haftalarda deneme çözmek başarı seviyenizi yükseltecek bir kazanım olabilir. Sınav yaklaştıkça kaygınızın artması oldukça doğaldır. Olumlu düşünürseniz gayretiniz ve başarınız artacaktır.

Cumartesi günü TYT bittikten sonra moralinizi yüksek tutmalı, iyice dinlenmeli ve olumsuz değerlendirme yapmamalısınız. Kendinizi nasıl iyi hissediyorsanız öyle davranmalısınız. Ailenizle, arkadaşlarınızla vakit geçirmeye özen göstermelisiniz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim