Yılmaz, Rize'de okul açılışı yaptı

Eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz tarafından Rize'nin Çayeli ilçesinde babaları Hasan Yılmaz adına yaptırılan 14 derslikli ek okul binasının açılışını yaptı. Törene Mesut Yılmaz, Rize Valisi Zekeriya Şarbak

Yılmaz, Rize'de okul açılışı yaptı

Eski başbakanlardan Rize Bağımsız Milletvekili Mesut Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz tarafından Rize'nin Çayeli ilçesinde babaları Hasan Yılmaz adına yaptırılan 14 derslikli ek okul binasının açılışını yaptı. Törene Mesut Yılmaz, Rize Valisi Zekeriya Şarbak, Rize Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nazmi Turan Okumuş, KTÜ Rektörü Prof.Dr İbrahim Özen, Turgut Yılmaz, eski Rize Valisi Bülent Karaçöl, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Coşkun Hayal ve çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Turgut Yılmaz, 22 yıl önce vefat eden babaları adına 20 yıl önce bu okulu yaptırdıklarını hatırlatarak "İstedik ki sizler hayırlı birer evlat olunuz. Hayırlı birer yurttaş olunuz. İsteriz ki bu okulda yetişip buradan çıktıktan sonra bu toprakları hiç unutmayın" dedi.

Mesut Yılmaz da yaptığı konuşmada, "Bu bina içindeki en değerli varlıklarımız çocuklarımız ve onları hayata hazırlayan değerli öğretmenlerimiz olmadan diğer binalardan farklı değildir. Bu binayı diğer binalardan ayıran onlardır" diye konuştu. Açılışından bu güne kadar bu okulda hizmet veren tüm öğretmen arkadaşlara teşekkür ettiğini anlatan Mesut Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan sonra dileğimiz bu okulda; vatanına sevdalı, bayrağına saygılı, dinine bağlı, Atatürk ilkelerine sahip çıkan ve tabi
doğup büyüdüğü bu toprakları unutmayan çocukların yetişmesidir."
Törende son konuşmayı yapan Rize Valisi Zekeriya Şarbak da, okulu ve okulun ek binasını yaptıran Yılmaz ailesine teşekkür etti. Şarbak daha sonra Turgut Yılmaz'a bir teşekkür plaketi takdim etti.

1989 yılında Turgut Yılmaz tarafından yaptırılan okulun ek bina açılış kurdelesini Mesut Yılmaz, Turgut Yılmaz, Nazmi Turan Okumuş ve İbrahim Özen birlikte kesti. Mesut Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim