YGS’ye girecek gençlere ve ailelerine altın öğütler

Matematik Koçu Eğitimci Birol Bülbül’den Pazar günü YGS’ye girecek gençlere ve ailelerine altın öğütler

YGS’ye girecek gençlere ve ailelerine altın öğütler
Matematik Eğitim Koçu Birol Bülbül ülke gündeminde siyasetin ağırlıkta konuşulduğu şu günlerde gençler için oldukça önemli bir döneme girileceğini hatırlatan Bülbül, hem gençleri hem de ailelerine önemli uyarılarda bulundu. Bülbül YGS’ye 10 gün kala yapılması gerekenleri anlatırken önemli hususlara değindi. Sınav gecesi ve anında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini anlatan Bülbül, öncelikle öğrenciler son 10 günde daha çok pratik yapmaları gerektiğini söyledi. 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak olan YGS’de başarılı olmanın en önemli kriterinin güven olduğunu ifade eden Bülbül, “Başladığımız işi iyi bitirmemiz için tempomuzu son ana kadar hiç düşürmeyeceğiz” dedi. Bülbül şunları söyledi:

KİTAP OKUYUN, BELGESEL İZLEYİN

“Son 10 günü pekiştirme amaçlı her gün bir deneme sınavıyla geçirmeliyiz. Hazırladığımız hatırlatma kağıtları hızlıca tekrar edilip gözden geçirmeli. Son 10 günde beslenme ve uyku düzenini tamamen vaktinde olmalı. Stresli ve yorucu faaliyetlerden ‘tamamen’ uzak durmalıyız. Cep telefonu kullanımı asgari düzeyde olmalı. Sınav gecesi moral bozucu şeylerden uzak durmalı, bol neşeli olmalıyız. Ağır yemeklerden kaçınıp sebze ve kuruyemiş ağırlıklı beslenmeliyiz. Az tatlı şeyler yenilebilir. Kafamıza göre o gece asla ilaç almamalıyız. Son gece kitap okuyarak, film ve belgesel izleyerek, muhabbetle geçirebiliriz. Son gün asla ders çalışmayınız! Ilık bir duş alıp sınavda ihtiyacınız olan belgeleri hazırlayıp uykuyla geçiriniz. Sınav sabahı lütfen erken kalkınız. Rahat giysiler giyip sınav malzemelerini kontrol ediniz. Hafif bir kahvaltıyla erkenden sınav yerine ulaşınız. Sınav anında kodlamanız gereken yer varsa dikkatlice kodlayınız. Sorulara başlayınız ve sakin olunuz. Gözünüz her dakika saatte olmasın. Sorularda altı çizili olumsuz kelimelere dikkat ediniz. Bölümler arasında kısaca gözlerinizi dinlendiriniz. Yaptığınız soruları kodlarken lütfen dikkatli olunuz. Emin olmadığınız soruları işaretlemeyin. Unutmayın her şeyin başı sağlık. Sizler sonuç ne olursa olsun bizim evlatlarımız ve değerlerimizsiniz.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim