YGS'de bir skandal daha mı!

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'deki şifreli kopya iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, basına verilen kitapçığın, sınavın yapıldığı 27 Mart'tan sonra hazırlandığını belirtmiş, o kitapçığın hiçbir adaya verilmediğini iddia etmişti.Demir'in adaylara

YGS'de bir skandal daha mı!

ÖSYM Başkanı Ali Demir, YGS'deki şifreli kopya iddialarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, basına verilen kitapçığın, sınavın yapıldığı 27 Mart'tan sonra hazırlandığını belirtmiş, o kitapçığın hiçbir adaya verilmediğini iddia etmişti.

Demir'in adaylara gönderdiği mektupta da, şöyle bir bölüm yer alıyor:

"1. Basına Verilen Soru Kitapçığı: Bu soru kitapçığı, ÖSYM’nin hazırladığı master soru kitapçığı olması gerekirken, gereksiz yere master soru kitapçığından basitçe türetilmiş bir kitapçıktır. Bu soru kitapçığı, sınav bittikten sonra türetildiğinden ve sınava giren hiç bir adaya verilmediğinden hiç bir adaya üstünlük sağlanması söz konusu olmamıştır."

Fakat YGS'ye giren adaylardan biri, internet sitesinde verilen kitapçığın hazırlanış tarihini, birkaç basit bilgisayar bilgisini kullanarak, 24 Mart olarak tespit etti.

Bir forum sitesinde bu bilgiyi paylaşan aday, basına verilen kitapçığın sınavın yapıldığı 27 Mart tarihinden 3 gün önce, 24 Mart tarihinde hazırlandığını, yani Ali Demir'in mektupta yazdığı ifadesiyle çeliştiğini iddia etti.

Adobe Reader adlı programla açılan dosyanı özelliklerine tıklandığında, dosyanın yaratılış tarihi olarak 24 Mart 2011 saat 06:47:37, değiştirilme tarihi olarak da 23.03.2011 saat 13:20:25 gözüküyor. Bu durumda, basına verilen kitapçık, ÖSYM Başkanı Ali Demir'in belirttiği gibi 27 Mart'tan sonra değil, YGS'den 3 gün hazırlanmış

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim