YGS 3.sü salladı tutturdu!

160 soruda 1 yanlış yapan Yılmaz, Türkiye üçüncüsü olmasını son anda, sınav bitimi sırasında rastgele işaretlediği bir sorunun doğru çıkmasından kaynaklandığını belirtti.Yılmaz, Bursa Fem Dershanesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Türkçe sorularının k

YGS 3.sü salladı tutturdu!

160 soruda 1 yanlış yapan Yılmaz, Türkiye üçüncüsü olmasını son anda, sınav bitimi sırasında rastgele işaretlediği bir sorunun doğru çıkmasından kaynaklandığını belirtti.

Yılmaz, Bursa Fem Dershanesi'nde düzenlenen basın toplantısında, Türkçe sorularının kendisini oldukça zorladığını, deneme sınavlarında 30 dakika ayırdığı Türkçe'ye, YGS sınavında yaklaşık 50 dakika ayırmak zorunda kaldığını belirtti.

Başarı için çalışmanın şart olduğunu ve başarısını lisedeki eğitimine borçluğunu olduğunu vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu:

''Hazırlıklarımı ağırlıklı olarak 4 yıldır sürdürüyorum. Son senelerde çalışmalarımı YGS'ye dönük hızlandırdım. Bunun neticesinde de başarıyı yakaladım. Sınavın bitmesine yaklaşık bir dakika vardı. Türkçe zaten oldukça zamanımı almıştı. Son anda geometri sorusuyla uğraşıyordum. O sırada 'sınav süresi bitti' dediler. Herkes yavaş yavaş çıkmaya başladı. Ben de 'yapamadım' diye kitapçığı bıraktım ama elim cevaplandırmadığım sorunun bulunduğu aradaydı. Son anda içime bir his doğdu ve rastgele işaretledim. O cevap doğru çıktı. Belki de başarıyı o getirdi.''

Sayısal öğrencisi olduğu için bu alandan seçim yapacağını bildiren Yılmaz, mühendislik bölümü düşündüğünü ve tercihlerini Boğaziçi, Koç, Fatih ve Bursa Orhangazi üniversiteleri arasından seçeceğini kaydetti.

Anne Nazmiye Yılmaz (42) da oğlunun her zaman başarılı olmasını dilediklerini ve arkadaşlarıyla başarı yolunda birbirlerini geçmek için mücadele etmeleri yönünde teşvik ettiklerini ifade ederek, ''Bize bu mutluluğu yaşattığı için çok mutluyum'' dedi.

Baba Durmuş Yılmaz (47) da oğlunun başarısının sırrının prensipli ve düzenli çalışmasından kaynaklandığını ifade ederek, ''Kendisini tebrik ediyor. LYS'de de başarı elde edeceğini umut ediyoruz'' diye konuştu.

Dershane ve okul öğretmenleri de Yılmaz'ı tebrik etti, YGS'de ilk 1000'e giren diğer öğrencilerle toplu fotoğraf çektirildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler