Yeni üniversite ve bölümler geliyor

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adaylara ön bilgi vermek amacıyla 2013 Tercih Kılavuzu'nu açıkladı. Kılavuzda tercih edilebilecek yeni üniversitelerin yanı sıra, tıp ve ulaştırma gibi yeni bölümler dikkat çekti. Adayların, tercihlerini yapmadan

Yeni üniversite ve bölümler geliyor
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) adaylara ön bilgi vermek amacıyla 2013 Tercih Kılavuzu'nu açıkladı. Kılavuzda tercih edilebilecek yeni üniversitelerin yanı sıra, tıp ve ulaştırma gibi yeni bölümler dikkat çekti.
 
Adayların, tercihlerini yapmadan önce tercih süresi içinde ÖSYM'nin internet adresinden yeniden yayımlanacağı belirtildi. Buna göre geçen sene tercihler 23 Temmuz - 3 Ağustos 2012 tarihleri arasında yapılırken bu sene tercihler 15-25 Temmuz 2013 tarihleri arasına çekildi.
 
Yükseköğretim programlarına kayıt tarihleri ise 2-6 Eylül 2013 arasında olduğu belirtildi. Kılavuzda dikkat çeken yenilik yer aldı. Tıp, tarımsal genetik ve ulaştırma mühendisliği gibi yeni açılan bölümlerle Türkiye'de ilk kez bu alanda eğitim verilecek. Ayrıntılar şöyle:
 
İKİ YENİ ÜNEVERSİTE
 
İpek Üniversitesi (Ankara): Üniversitede eğitim dili İngilizce. Ancak belli bazı alanlarda (Türk Dili ve Edebiyatı, Sanat ve Tasarım ile Sinema Sanatları Fakülteleri'nin bazı bölümleri gibi) derslerin yüzde 30'u İngilizce olarak okutulacak. Öğrenciler ilk yıl Hazırlık Okulu'nda İngilizce öğrendikten sonra bölümlerine ders kaydı yaptırabilecek.
 
82'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 247 öğrencinin yüzde 80'e yakını burslu okuyacak. İpek Üniversitesi'nin 2013-2014 akademik yılı için eğitim ücreti KDV dâhil 25 bin TL olacak.
 
Türk-Alman Üniversitesi: Türk yükseköğretim mevzuatına tabi, Türkiye Cumhuriyeti ile Almanya Federal Cumhuriyeti arasında imzalanan anlaşmaya dayanarak kurulan bir devlet üniversitesi olup öğrenimi tamamen ücretsizdir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler