Yeni harç sistemine tepki

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Derneği Başkanı Burak Gökçan, yeni harç sisteminin, yüksek öğrenim sistemini tepetaklak ettiğini ve öğrencileri belirsizlik ve çözümsüzlük ortamı içerisinde bırakarak mağdur ettiğini savundu. Gökçan, makamında d

Yeni harç sistemine tepki

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Derneği Başkanı Burak Gökçan, yeni harç sisteminin, yüksek öğrenim sistemini tepetaklak ettiğini ve öğrencileri belirsizlik ve çözümsüzlük ortamı içerisinde bırakarak mağdur ettiğini savundu.

Gökçan, makamında düzenlediği basın toplantısında, bir süredir üniversitelerdeki yeni harç sisteminin kamuoyunu meşgul ettiğini anımsatarak, ''Bu sistemle bir ders üçüncü kez alınarak tekrar edildiği takdirde kredi başı yüzde 50, dördüncü alışta yüzde 100, beş ve daha fazlasında yüzde 300 zamlanarak karşımıza çıkmaktadır'' dedi.

Yeni sistemin hiçbir inceleme yapmadan ve sonuçları düşünülmeden tepeden inme getirildiğini iddia eden Gökçan, ''Bu sistem, yüksek öğrenim sistemimizi tepetaklak etmiş ve öğrenci arkadaşlarımızı bir belirsizlik ve çözümsüzlük ortamı içerisinde bırakarak, mağdur etmiştir'' diye konuştu.

 Gökçan, şunları kaydetti:

''Dayatmayla getirilip bizleri mağdur eden bu sisteme karşı olduğumuzu bildiriyor ve çözüm için üniversite öğrencilerinin tek resmi temsilcilik makamı olan öğrenci konseylerinin talepleri dikkate alınarak bir an önce bu durumun çözüme ulaştırılmasını istiyoruz. Bu durum çözülene kadar bütün öğrenci arkadaşlarımızı harçlarını ödememeye ve çözümsüzlüğü protesto etmeye çağırıyoruz. KTÜ Öğrenci Derneği olarak bu durumu kınıyor ve üniversite yönetimimizin bizlerin bu mağduriyetlerini bir an önce gidermesini bekliyoruz.''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim