Yeni Fırsat: 2024 YKS İçin Ek Başvuru Dönemi Açıklandı

YÖK, 2024 YKS için 25-28 Mart'ta ek başvuru imkanı tanıdı. Yurt dışı üniversite adaylarına yönelik fırsat!

Yeni Fırsat: 2024 YKS İçin Ek Başvuru Dönemi Açıklandı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılmak isteyip başvuru fırsatını kaçıran adaylar için önemli bir duyuru yaptı. 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan sınav için "ek başvuru" imkanı tanındı. Bu yeni düzenleme, özellikle yurt dışındaki üniversitelere başvurmak isteyen Türk öğrencilere yönelik YKS şartı getiren yeni yönetmelikten etkilenen adayların mağduriyetini önlemeyi amaçlıyor.

YÖK tarafından yapılan açıklamaya göre, adaylar 25-28 Mart 2024 tarihleri arasında ek başvuru yapabilecekler. Başvurular, ÖSYM'nin resmi başvuru merkezleri, internet sitesi ve ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması üzerinden gerçekleştirilebilecek.

ÖSYM, daha önce 1-26 Şubat ve 5-7 Mart 2024 tarihleri arasında başvuruda bulunmuş olan adayların bilgilerinin geçerli olacağını belirtti. Bu tarihler arasında başvuru yapmış olan adayların, ek başvuru yapmalarına gerek kalmayacak.

YÖK'ün bu adımı, YKS'ye katılım için geniş bir fırsat penceresi sunarak, adayların eğitim hayatlarında önemli bir adım atmalarına olanak tanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim