Velilere tatil uyarısı

Türkiye’de 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının yarın sona erecek olmasından dolayı uzmanlar, velilere uyarılarda bulundu.Rehberlik Öğretmeni Ebru Musabaşoğlu, zayıfı olan öğrencilere velilerin, bağırmaları, azarlamaları ya da cezalandırmaları y

Velilere tatil uyarısı

Türkiye’de 2012-2013 eğitim-öğretim yılının ilk yarısının yarın sona erecek olmasından dolayı uzmanlar, velilere uyarılarda bulundu.


Rehberlik Öğretmeni Ebru Musabaşoğlu, zayıfı olan öğrencilere velilerin, bağırmaları, azarlamaları ya da cezalandırmaları yerine çok daha ılımlı davranılması gerektiğini söyledi. Musabaşoğlu, öğrencilerin başarılı ya da başarısız olacakları derslerin olacağını belirterek, “Karneleri aldıktan sonra anne ve babaların tutumu çok önemlidir. Öğrencilerin başarılı ya da başarısız olacakları dersler olacaktır. Burada öğrencilere bağırmak, azarlamak ya da cezalandırmak yerine çok daha ılımlı davranılmalıdır.

Başarısızlığın nedenleri çocuklarla bir araya gelip konuşulmalıdır. Başarısızlığın nedeni araştırılmalıdır. Bunun üzerinde durulursa bence ikinci dönem çok çok daha iyi geçecektir. Ayrıca sömestr tatil hem dinlenmek için hem de eksiklikleri telafi etmek için güzel bir zamandır. İki haftalık bir süreç. İstikrarlı bir döneme başlayabilmek içinde yeterli bir zaman dilimi diye düşünüyorum. Aileler çocuklarını bu tatilde yoğun bir tempoda tutuyorlar. Buda doğru değildir. Önümüzde Haziran ayına kadar 4-5 aylık bir süreç var. Çocukların daha zinde başlayabilmeleri için bu dönemi dinlenerek geçirmeleri gerekiyor. Çocukların bu süreçte gezme, sinema, tiyatro gibi etkinlikler olacak zamanlar planlanmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim