Valilik Binası Geri Aldı

 Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 2005 yılında Giresun Üniversitesi'ne (GRÜ) tahsis edilen, eski valilik binasını geri aldı. Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 2005 yılında Giresun Üniversitesi'ne (GRÜ) tahsis edilen, eski valilik binasını geri aldı. Valili

Valilik Binası Geri Aldı

 Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 2005 yılında Giresun Üniversitesi'ne (GRÜ) tahsis edilen, eski valilik binasını geri aldı.

 Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, 2005 yılında Giresun Üniversitesi'ne (GRÜ) tahsis edilen, eski valilik binasını geri aldı. Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Giresun Valiliği'nce, 7 yıl önce GRÜ'nün kuruluş evresinde tarihi eski valilik binasının rektörlük binası olarak kullanımı amacıyla üniversiteye devredildiği belirtildi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'in, eski valilik binasının üniversiteden geri alınması için girişimlerde bulunduğu kaydedilerek, "Rektörlük olarak kullanılması için üniversiteye verilen eski valilik binası, yeniden Valiliğe tahsis edildi." denildi.

 Açıklamada, geri alınan binanın Giresun Valiliği ek hizmet binası olarak kullanılacağı vurgulanan açıklamada, şunlar ifade edildi: "İlimize üniversite kurulabilmesini teşvik amacıyla, rektörlük yapılması için bir jest olarak 2005 yılında üniversiteye tahsis edilen eski valilik binası, rektörlüğün yeni yerine taşınması üzerine Vali Dursun Ali Şahin, tarihi binanın yeniden geri tahsisi için geçtiğimiz yıl ekim ayında girişimde bulunarak, ilgili yerlerle yazışma başlatmıştı.

Üniversite senatosunun valilik talebini 2 kez reddetmesi üzerine Vali Şahin bu kez 23 Mart 2012 tarihinde Maliye Bakanlığı'na yazı yazarak binanın yeniden Valiliğe tahsisi yönünde talepte bulunmuştu. Valiliğimizin talebini uygun gören Maliye Bakanlığı, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı'ndan almış olduğu izinle tarihi binayı Giresun Valiliği ek hizmet binası olarak kullanmak üzere İçişleri Bakanlığı'na tahsis etmiştir.

" Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, geçtiğimiz mart ayında görevine başlaması ile birlikte tarihi binayı rektörlük olarak kullanmaya başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim