Vali Okutan okullarda

Sınıfları gezen Vali Okutan, öğrencilere matematikle ilgili sorular sordu. Sorduğu bölme işlemini ancak çok kitap okuyanların çözebileceğini ifade eden Vali Okutan, “Kitap okumak insanın anlayabilme, yorumlama ve pratik çözümler üretebilme kabiliyetini ar

Vali Okutan okullarda
Sınıfları gezen Vali Okutan, öğrencilere matematikle ilgili sorular sordu. Sorduğu bölme işlemini ancak çok kitap okuyanların çözebileceğini ifade eden Vali Okutan, “Kitap okumak insanın anlayabilme, yorumlama ve pratik çözümler üretebilme kabiliyetini artırır.

Matematik işlemlerini bile yapabilmek için çok kitap okumuş olmak gerekir. Kitap okuyan her öğrenci hem sınavlarda hem de hayatta başarılı olur.” dedi.
“Öğrencilerin her gün yanında kitap taşımayı alışkanlık haline getirmesi, belki de ilk planda okumaktan da daha önemlidir.” diyen Vali Okutan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Çocuklarımızı geleceğe ancak iyi bir eğitimle hazırlayabiliriz. Okuma saatiyle hedefimiz, herkesin okumasıdır. Okuyan toplum, bilgili toplumdur. Okuma saati uygulamasıyla birlikte, raflarda, sandıklarda saklanan kitaplar okunmaya başlandı. Bu çok büyük bir gelişmedir” şeklinde konuştu.

Daha sonra okul kantininde incelemelerde bulunan Vali Okutan, kantinlerde yerli mallarının bulundurulması konusunda daha titiz davranılması gerektiğini söyledi.

Trabzon'un zengin bir mutfağı olduğunu kaydeden Vali Okutan, öğrencilerin sağlıklı beslenebilmesi için okul kantinlerinde Trabzon mutfağının lezzetli ürünlerinin bulundurulması gerektiğini belirterek, “Neden fındık, süt, tereyağı yok. Bu ürünler bizim yöremizin ürünleri. Okul kantinlerinde mutlaka bulundurulması gerekir.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim