Üniversite Adaylarına Hatırlatma

 Yüksek Öğrenim Kurumu'nun aldığı bir karara göre 2012 OSYS itibari ile Ortaöğretim Başarı Puanı merkezi sınavdan alınan puana ilave edilecek.Alınan karar doğrultusunda 2012 - ÖSYS'de yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarılar

Üniversite Adaylarına Hatırlatma

 

Yüksek Öğrenim Kurumu'nun aldığı bir karara göre 2012 OSYS itibari ile Ortaöğretim Başarı Puanı merkezi sınavdan alınan puana ilave edilecek.

Alınan karar doğrultusunda 2012 - ÖSYS'de yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarıları dikkate alınacak. Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanı'na (OBP) dönüştürülecek. Örneğin 60 ortalama ile okulu bitirmiş bir öğrencinin OBP puanı 300 olacak.

Yükseköğretim Kurulu (yök) bir açıklamada bulunarak 6353 sayılı kanunla 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'na eklenen geçici maddeye göre bu seneye özel olmak üzere adayların merkezi sınavlardan aldığı puanlara ilave edilecek ortaöğretim başarı puanlarının, yök tarafından belirlenmiş usul ve esaslara göre hesaplanacağını hatırlattı.

Açıklamada yeni yönteme göre hesaplamanın nasıl yapılacağı anlatıldı:

"Buna göre 2012 - ÖSYS'de yerleştirme puanlarının hesaplanmasında adayların ortaöğretim başarıları dikkate alınacaktır. Türkiye geneli değerlendirmeye esas alınarak ortaöğretim bitirme notları (100 üzerinden diploma notu) 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanı'na (OBP) dönüştürülecektir. Böylece 50 olan en düşük diploma notu için OBP, 250 olacak; en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP, 500 olacaktır. Bu şekilde hesaplanan OBP'nin yüzde 12'si merkezi sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Eğitim