Üniversite adaylarına ek kontenjan müjdesi

Kavram Meslek Yüksekokulu bu yıl ek kontenjan döneminde Dış Ticaret, Grafik Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Lojistik, Bilgisayar Programcılığı, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Çor

Üniversite adaylarına ek kontenjan müjdesi
Kavram Meslek Yüksekokulu bu yıl ek kontenjan döneminde Dış Ticaret, Grafik Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Lojistik, Bilgisayar Programcılığı, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Çorap ve Moda Tasarımı programı ve bu yıl ek kontenjan döneminde ilk defa "Uygulamalı Rusça ve Çevirmenliği" programlarına öğrenci alacak.
 
Kavram Eğitim Vakfı, 2007 yılında kurduğu meslek eğitiminde öncü Kavram Meslek Yüksekokulu’nda bu yılın en çok ilgi gören programları, Spor Yönetimi, Aşçılık, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çocuk Gelişimi, Moda Tasarımı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Bilgisayar Programcılığı Radyo ve Televizyon Programcılığı oldu.
 
Türkiye'de kalifiye meslek elemanı açığını kapatmak ve istihdam sorununa çözüm olabilmek amacıyla kurulan Kavram Meslek Yüksekokulu'nun sanayi ve iş dünyasının ve daha ileri bir hedef olarak Avrupa Birliği ülkelerinin kalifiye insan kaynağı ihtiyacını dikkate alarak açılan programlarıyla birlikte toplamda 26 programda 1300 öğrenci öğrenim görüyor.
 
Kavram Meslek Yüksekokulu 2007’den bu yana Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Bilgisayar Programcılığı, Çocuk Gelişimi, Çorap ve Moda Tasarımı, Dış Ticaret, Grafik Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Lojistik, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlikprogramlarında öğretim yapıyor. 2013-2014 eğitim- öğretim yılında Radyo ve Televizyon Programcılığı, Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik, İş Sağlığı ve Güvenliği, Moda Tasarımı ve Spor Yönetimi olmak üzere beş yeni program ekledi.
 
Kavram Meslek Yüksekokulunda 2013-2014 eğitim- öğretim yılında açılan yeni programlardan başta Spor Yönetimi, İş Sağlığı ve Güvenliği, Radyo ve TV Programcılığı ve Moda Tasarımı öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Bununla birlikte Aşçılık, Çocuk Gelişimi, Bilgisayar Programcılığı, Çorap ve Moda Tasarımı, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarına da ilgi her geçen gün artıyor.
 
Sektöre istihdam, gençlere de iş imkânı kazandırma hedefiyle yola çıkan Kavram Meslek Yüksekokulu, ek yerleştirmede boş kontenjanı olan başta Dış Ticaret, Grafik Tasarımı, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Lojistik, Bilgisayar Programcılığı, Bankacılık ve Sigortacılık, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik, Çorap ve Moda Tasarımı programı ve bu yıl ek kontenjan döneminde ilk defa "Uygulamalı Rusça ve Çevirmenliği" programlarına öğrenci alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim