Ucu açık sorular gelecek

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS’yle ilgili değişikliklerin 1 yıl içinde yapılamayacağını ancak çocukları test cenderesinden ve çoktan seçmeli sistemden kurtaracak yeni bir sistem üzerinde çalışıldığını, bunun da açık uçlu sorulardan oluşacağını açıkla

Ucu açık sorular gelecek

 

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, SBS’yle ilgili değişikliklerin 1 yıl içinde yapılamayacağını ancak çocukları test cenderesinden ve çoktan seçmeli sistemden kurtaracak yeni bir sistem üzerinde çalışıldığını, bunun da açık uçlu sorulardan oluşacağını açıkladı
 
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, çocukları test cenderesinden ve çoktan seçmeli sistemden kurtaracak yeni bir sistem üzerinde çalıştıklarını söyledi. Avcı, “Açık uçlu sorularla yürüyen bir seçme daha sağlıklı olur diye düşünüyoruz” dedi. Avcı, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) değişikliğini 1 yıla sığdırmanın mümkün olmadığını vurguladı. Türk Eğitim Derneği’nin (TED) Uluslararası Eğitim Forumu’nda konuşan Bakan Avcı, eğitim siyasetini oluştururken hep aynı şeyleri düşünmenin ülkeyi daha iyi bir geleceğe götürmeyeceğini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:
 
“Siyasetçiler farklı görüşlere sahip olduğu kadar, eğitim alanında bilimsel çalışmalar yapanlar da bu konularda farklı veriler, farklı bilimsel bulgular sunabilirler. Eğitim siyasetine ilişkin konularda bilimsel çalışmaların bulgularında farklılıklar olması bir çelişki değil, bilimin doğası gereğidir.” Veriye dayalı eğitim siyasetinin, bakanlık olarak içlerine kapanıp yapacakları bir siyaset olmadığına işaret eden Avcı, bu siyasette, bilim insanlarıyla, eğitim öğretim kurumlarıyla ve sivil toplum örgütleriyle danışma, paylaşma ve birlikte çalışmayla soruların cevaplarını aradıklarını kaydetti. 
 
AÇIK UÇLU SORULAR GELİYOR 
Avcı, katılımcılardan birinin SBS’yle ilgili sorusu üzerine SBS değişikliğini 1 yıla sığdırmanın mümkün olmadığını belirtti. Avcı, çocukların 4 yılda ders içi ve ders dışı birçok faaliyet yaptığını anımsatarak, başarılarına ders dışı etkinlikleri dahil etmeye yönelik bir sistem planladıklarını dile getirdi. Geriye dönük performans değerlendirmesi yapılmasının mümkün olmadığını söyleyen Avcı, “Çocukları test cenderesinden, çoktan seçmeli sistemden kurtaracak yeni bir sistem üzerinde çalışıyoruz. Açık uçlu sorularla yürüyen bir seçme daha sağlıklı olur diye düşünüyoruz. Ancak çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler