Türkiye Trabzon'dan verdiği söze döndü

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) atanmada 40 yaş sınırı getiren Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde bu sınırın kaldırılması ile birlikte, ilk kez önceki gün 40 yaşın üzerinde öğretmen ataması yapıldı Atanan 15 bin öğretmen arasında 40 yaş ve

Türkiye Trabzon'dan verdiği söze döndü
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) atanmada 40 yaş sınırı getiren Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde bu sınırın kaldırılması ile birlikte, ilk kez önceki gün 40 yaşın üzerinde öğretmen ataması yapıldı
 
Atanan 15 bin öğretmen arasında 40 yaş ve üzerinde başvuran 730 kişiden 129’u atandı.
Geçtiğimiz 28 Ocak’ta yapılan değişiklikle 40 yaş üstündekilere de öğretmenlik yolu açılmıştı. Bu düzenleme 1 Eylül 2015’ten itibaren dershanelerin kapanmasıyla devlette çalışacak ancak yaş sınırına takılacak dershane öğretmenleri için de sorunun çözülmesini sağladı.
 
Dershane kurucuları bu kurumlardaki 40 yaşını doldurmuş öğretmenlerin işsiz kalacağını söyleyince dönemin Başbakan’ı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da dershane öğretmenleri ile ilgili “Biz 40 yaş üstündeki öğretmenleri de almaya hazırız. Alacağız, devletin okullarına koyacağız” demişti.
 
KIYAFETE DE TAKILMIŞTI
Bu arada 28 Şubat sürecinde Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda (KPSS) yeterli puan almasına rağmen, kılık kıyafet ve benzeri nedenlerle öğretmenliğe başvuramayan öğretmenler de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sorunlarını aktarmıştı. Ataması yapılan öğretmenler, ikinci dönemin ilk günü 9 Şubat Pazartesi ders vermeye başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim