Türkiye 1.si Trabzon'dan!

Trabzon Dumlupınar İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencilerinden Betül Atasoy, Milli Eğitim Bakanlığı ile Elektrik İşleri Etüt İdaresi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Enerji Verimliliği’ konulu yarışmada Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.Yakl

Türkiye 1.si Trabzon'dan!

Trabzon Dumlupınar İlköğretim Okulu 4-A sınıfı öğrencilerinden Betül Atasoy, Milli Eğitim Bakanlığı ile Elektrik İşleri Etüt İdaresi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Enerji Verimliliği’ konulu yarışmada Türkiye birincisi olarak büyük bir başarıya imza attı.

Yaklaşık 5 bin öğrenci arasında birinci olmayı başaran ve İstanbul’da düzenlenen 2. Enerji Fuarı’nın açılışında ödülünü Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın elinden alan Betül Atasoy, İlköğretim Genel Müdürlüğü tarafından fuar kapsamında yürütülen Enerji Verimliliği’ konulu panele de konuşmacı olarak katıldı.

Öğretmeni Funda Nuray Yalçın, Türkiye genelinde Betül Atasoy’un önce Trabzon birinciliğini aldıktan sonra Türkiye finaline katılarak buradan da birincilikle çıktığını ifade ederek, “İstanbul’da 5 gün boyunca diğer öğrencilerle birlikte ağırlanan öğrencimiz fuar boyunca bir dizi etkinliklere de katıldı. Öğrencimiz bu fuar boyunca her şeyi yerinde ve görsel olarak izleme fırsatı buldu. Öğrencilerin hazırladıkları projelerin görsel düzeneklerini görme imkanının yanı sıra, sözlü ve görsel olarak ifade edilmesini izledi, enerji kaynaklarının kullanılabilmesi, enerjinin ucuza üretilmesi, enerjinin kaybedilmemesi gibi çok önemli konularda bilgi sahibi oldu” diye konuştu.

Öte yandan Atasoy’a ödülü olan dizüstü bilgisayar verilirken, öğrencinin öğretmeni Funda Nuray Yalçın’a da bir plaket takdim edildi. Yalçın, Betül Atasoy’un daha önce de uluslararası ve il genelinde bir çok başarısının olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim