Türk kaptan yetiştirilecek

Batum Seyrüsefer Üniversitesi Trabzon Temsilcisi ve Sancak Denizcilik Kursu sahibi kaptan Ahmet Çakır ile uzakyol kaptanı Rektör Prof. Dr. Parmen Kıhvelidze, Trabzon'da gazetecilerle bir araya gelerek üniversitenin tanıtımını yaptı. Çakır, deniz sevdalısı

Türk kaptan yetiştirilecek

Batum Seyrüsefer Üniversitesi Trabzon Temsilcisi ve Sancak Denizcilik Kursu sahibi kaptan Ahmet Çakır ile uzakyol kaptanı Rektör Prof. Dr. Parmen Kıhvelidze, Trabzon'da gazetecilerle bir araya gelerek üniversitenin tanıtımını yaptı.

Çakır, deniz sevdalısı Kıhvelidze ile tanışmasının kendisinde yeni ufuklar açtığını belirterek, ''Kendi kursumda, gemilerde çalışacak gençlere ancak alt düzey yani tayfa ehliyeti verebilme imkanına sahipken, Gürcistan'ın Batum şehrinde 2007 yılında kurulan ve uluslararası düzeyde kaptan yetiştiren Batum Seyrüsefer Üniversitesi Rektörü Kıhvelidze, bana Türk gençlerinin de bu imkandan faydalanabileceğini söyledi. Batum'daki üniversiteyi ziyarete gittim. O okulda sınırlı sayıda Türk öğrenci olduğunu görünce bu bende heyecan yarattı'' dedi.

Kıhvelidze ise Gürcistan ile Türkiye'nin ülke olarak birbirine benzediğini ifade ederek, ''Sizinle ilişkilerimizi pekiştirerek istihdama katkı sağlamak istiyoruz. Üniversitemiz Trabzon'daki bazı şirketlerle bağlıdır ve öğrencilerimiz stajlarını orada görebiliyorlar. Okulumuzda Türkçe bilen öğretim üyelerimiz var ve İngilizce ağırlıklı dersler görülüyor. YÖK ile şu anda bir denkliğimiz yok ama ataşelerle anlaşmaya çalışıyoruz. 1-2 yıl içinde denklik sorununu aşacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

Kıhvelidze, üniversitelerinde üç yılı başarıyla tamamlayan öğrencilere Amerika'da okuma fırsatı tanıdıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Üniversitemizin barınma problemi yok. Üniversitemizde üç yılını başarı ile tamamlayan gençler, dördüncü yılda ABD'deki North East Maritime Enstitute'de eğitimlerine devam etme imkanına sahip olacak. Eğitimine ABD'de devam eden gençlerden başarılı olanlar bu okuldan lisans diploması ve Dominik Cumhuriyeti'nin verdiği uzakyol zabit ehliyeti almaya hak kazanırlar.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim