Trabzonlu Profesöre haksızlık

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından İstanbul Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta rektörlük seçimleri yaşandı. Birbirinden değerli hocaların kurumu daha iyi noktaya getirmek için girdiği yarıştan Prof. Dr. Ali Akyüz birinci sırada çıktı. İstanbul Ünive

Trabzonlu Profesöre haksızlık

Türkiye'nin en köklü eğitim kurumlarından İstanbul Üniversitesi'nde geçtiğimiz hafta rektörlük seçimleri yaşandı. Birbirinden değerli hocaların kurumu daha iyi noktaya getirmek için girdiği yarıştan Prof. Dr. Ali Akyüz birinci sırada çıktı. İstanbul Üniversitesi'nin akademik kadrosu, kurumu iyi tanıyan, kurumun dünü ile yarını arasında önemli açılımlar getireceğine inanan Profesör Ali Akyüz'ü rektör olarak görmek istediklerini hür iradeleriyle beyan etti.

Ancak YÖK'ün Cumhurbaşkanlığı'na gönderdiği sıralamada Prof. Dr. Ali Akyüz ikinci sırada yer aldı. Sandıktan birinci çıkan ancak Köşk'e ikinci tercih olarak gönderilen bu seçim için şüphesiz son söz Cumhurbaşkanı'nındır. Kendisinin vereceği her karara saygılıyız ancak, en doğusundan en batısını bütün Karadeniz'in Profesör Ali Akyüz'ün rektör olarak atanmasını beklediğini de ifade etmek istiyoruz.

Başta Trabzon İşadamları ve Bürokratlar Platformu (TİAD) olmak üzere, Giresun, Ordu, Gümüşhane Dernekleri, İstanbul'daki diğer Karadeniz sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkiye'nin tanıdığı Karadenizli işadamları, sanatçılar Profesör Dr. Ali Akyüz için 26 Aralık Cuma günü İstanbul Barosu'nda bir basın toplantısı düzenleyecek.

İstanbul Barosu'ndaki basın toplantısına siz değerli basın mensubu arkadaşımızı da aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

PROGRAM

Tarih: 26 Aralık 2008 Cuma

Saat: 11:00

Adres: İstanbul Barosu, Orhan Adli Apaydın sk. Baro han BEYOĞLU

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler