Trabzon’dan yeni yönetmeliğe tepki gösterdiler

Trabzon’da Eğitim Sendikaları basın toplantısı düzenledi.

Trabzon’dan yeni yönetmeliğe tepki gösterdiler

Haber61 - haber Servisi - Trabzon’da Eğitim Sendikalarının yeni yayınlanan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmetleri yönetmeliği ile ilgili olarak düzenledikleri basın toplantısında Eğitim sisteminin en önemi unsuru olan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmetleri büyük yara aldığını belirtildi.


Trabzon gazeteciler Cemiyetinde düzenlenen basın toplantısına Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim Bir-Sen ve Türk Eğitim-Sen katılarak basın açıklamasını sendikalar adına Coşkun Dilber yaptı.

Coşkun Diler açıklamasında şu ifadeleri kullandı,

“Milli Eğitim Bakanlığı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Yönetmeliği 10 Kasım 2017 tarihinde 30236 sayılı resmi gazetede rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği adıyla yayınlanmıştır. MEB Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği ile okullarımızdan Psikolojik Danışmanlık hazmketleri kaldırılmış içeriği tamamen bilimsel gerçeklerden uzak bri düzenlemeye gidilmiştir. Oysaki öğrenci kişilik hizmetleri, bireysel psikolojik danışma hizmetleri eğitim sistemimizin ayrılmaz bir parçasıdır. MEB tarafından hazırlanan yeni yönetmelik ile öğrenci kişilik hizmetleri yok sayılmış, yönetmelikteki bir çok madde ihtiyaca cevap vermekten uzak ve bilimsellikten yoksundur. Yeni Yönetmelik acemice hazırlanmış ve sahadaki gerçeklerden uzak kalmıştır. Yeni yönetmeliğin yapılacak çalışytayla yeniden ele alınması gereklidir. Bu yönetmeliğin değişmesi için her türlü hukuksal mücadeleyi vereceğimizin bilinmesini isteriz.”  
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler