Trabzon'dan Polonya'ya

Trabzon'un Maçka ilçesi Esiroğlu beldesindeki Şehit Er Mehmet Akyüz (ŞEMA) İlköğretim Okulu heyeti, Avrupa Birliği (AB) Comenius Okul Ortaklıları Programı çerçevesince 22 Kasım Cumartesi günü Polanya'ya gidiyor. AB Comenius Okul Ortaklıkları 2008 yılı baş

Trabzon'dan Polonya'ya
Trabzon'un Maçka ilçesi Esiroğlu beldesindeki Şehit Er Mehmet Akyüz (ŞEMA) İlköğretim Okulu heyeti, Avrupa Birliği (AB) Comenius Okul Ortaklıları Programı çerçevesince 22 Kasım Cumartesi günü Polanya'ya gidiyor.

AB Comenius Okul Ortaklıkları 2008 yılı başvurularında koordinatör okul olarak projesi kabul edilen Esiroğlu ŞEMA İlköğretim Okulu, 23-28 Kasım 2008 tarihlerinde Polonya'nın Krakov şehrinde gerçekleştirilecek toplantıya, Polonya'nın yanı sıra proje ortaklarından Slovakya, Romanya'yı temsilen birer okul katılacak. Çevre konusunda yaptıkları etkinliklerle projeyi hak ettiklerini belirten okul müdürü Cemal Alkurt, Türkiye'yi Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi.

“Gelecek için geri dönüşüm zamanı” isimli projeye AB ülkelerinden üç ortakla katılmalarının projenin önemini daha da arttırdığını kaydeden Alkurt, “Bu proje ile beraber Avrupa'da ve Türkiye'de geri dönüşüm konusunda bilinçli bir toplum oluşturmaya katkı sağlamayı hedefledik. Başta ilçe milli eğitim müdürümüz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Polonya'da gerçekleştirilecek toplantıya ŞEMA İlköğretim Okulu'nda görevli öğretmenlerden proje koordinatörü Mustafa Akyüz, İngilizce öğretmeni Mehmet Okur, öğrencilerden Elif Nur Yıldız ve Tuğçe Eyüboğlu gidecek.

Proje konusunda kendilerine güvenlerinin tam olduğunu belirten proje koordinatörü Mustafa Akyüz, “Amacımız AB'nin önceliklerini dikkate alarak, çevre konusunda deneyim ve tecrübelerimizi ortaklarımızla paylaşacağız. Biz ülke olarak konumumuzu biliyoruz. Ancak ziyaretlerimiz esnasında iyi gözlem yaparak ülkemize yeni kazanımlarla dönmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Öğrenci olarak yurt dışına ilk kez çıkma şansı yakaladıkların için kedilerini şanslı gördüklerini belirten öğrencilerden Elif Nur Yıldız ile Tuğçe Eyüboğlu, heyecanlarını ,”Kendimizi rüyada gibi görüyoruz. Bize bu şansı veren Okul yöneticilerine, velilerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular.

İkinci toplantıyı Nisan 2009'da Romanya'da gerçekleştirecek olan ŞEMA İlköğretim Okulu, üçüncü toplantı Kasım 2009'da Slovakya'da ve son toplantıyı Nisan 2010'da Türkiye'de gerçekleştirecek.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler