Trabzon'daki üstün yetenekli çocuklara özel eğitim

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Üstün Yetenekli Öğrencilere Destek Derneği Kurucu Üyesi Yasemin Atasoy ve beraberindekileri makamında kabul etti. Böyle bir derneğin Trabzon’da olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Öz, “İlimizdeki üstün yetenekli

Trabzon'daki üstün yetenekli çocuklara özel eğitim

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Üstün Yetenekli Öğrencilere Destek Derneği Kurucu Üyesi Yasemin Atasoy ve beraberindekileri makamında kabul etti.

Böyle bir derneğin Trabzon’da olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Öz, “İlimizdeki üstün yetenekli çocuklara, ailelerine ve öğretmenlerine destek olmak amacıyla kurulan bu derneğin çalışmalarını anlamlı buluyorum. Bu çocuklar, seçkin yeteneklerinden dolayı, yüksek seviyeli iş yapmaya meyillidirler. Bu özellikteki çocukların kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için, farklılaştırılmış eğitim programları ve hizmetlerine ihtiyaçları vardır. Dernek yaptığı çalışmalarla; bu özellikteki çocuklarımızın akademik, sosyal, duygusal ihtiyaçlarını karşılamakla birlikte yeni açılımlarla çok yönlü gelişmelerine de katkı sağlıyor. Kendilerine bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Üstün Yetenekli Öğrencilere Destek Derneği Kurucu Üyesi Yasemin Atasoy da, “Sadece üstün yetenekli çocuklarımıza yönelik değil; Özellikle risk grubu üstün yetenekli çocuklardan, özel öğrenme bozukluğu olan, maddi yetersizliklerinden ve aile yapılarından kaynaklı yeterince desteklenmemiş ve çeşitli nedenlerden dolayı fark edilemeyen çocuklara yönelik de çalışmalar planlamaktayız. Ayrıca, 2016 yılı içerisinde veli, öğrenci ve öğretmenlerimize yönelik bir panel gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Uluslar Arası Düzeyde Üstün Yetenekli Çocuklara yönelik Resim Festivali ve yarışması düzenleyeceğiz. TUBİTAK, DOKA, ve Çeşitli Bakanlıkların proje çağrılarına oluşturduğumuz proje ekipleriyle başvurarak, hedef kitlemize yönelik çalışmaları çeşitlendirmeyi düşünüyoruz. Sayın valimize, desteklerinden dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ziyaret sonunda Vali Öz, Derneğin yöneticilerine çalışmalarında başarılar diledi.

dsc_8094.jpg

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler