Trabzon'da YGS protestosu

Trabzon Eğitim-Sen üyeleri YGS sınav şifreleme iddiası hakkında basın açıklaması yaptı. Trabzon Merkez Postane Eğitim-Sen Derneği adına konuşan Şube Başkanı Muhammet İkinci, “KPSS’de yaşanan kopya skandalının ardından, üniversiteye girmek isteyen adayları

Trabzon'da YGS protestosu

Trabzon Eğitim-Sen üyeleri YGS sınav şifreleme iddiası hakkında basın açıklaması yaptı.

 

Trabzon Merkez Postane Eğitim-Sen Derneği adına konuşan Şube Başkanı Muhammet İkinci, “KPSS’de yaşanan kopya skandalının ardından, üniversiteye girmek isteyen adayların yoğun güvenlik önlemleriyle adeta cezalandırıldığı YGS’de, soruların pratik bir şifre aracılığıyla yüksek net oranlarında çözülebildiği haberleri, sınav odaklı eğitim sisteminin nasıl bir enkaz haline getirildiği gerçeğini bir kez daha karşımıza çıkarmıştır.” dedi.

 

İkinci, sözlerine şöyle devam etti: “AKP, KPSS’deki kopya skandalının ardından yeniden yapılandırdığı ÖSYM ile sadece kadrolaşmayı ve METEKSAN gibi şirketlere daha fazla kaynak aktarmayı amaçlamıştır. Sürekli vurguladığımız bu düşüncemizin bu şekilde doğrulanmasının arkasında kopya skandallarına sebep olan bir eğitim sisteminin varlığı bulunmaktadır. Bu sebepledir ki eğitim sistemi sınav cenderesinden kurtarılmadığı sürece bu cadı kazanı kaynamaya devam edecek, birileri her zaman bir adım önde olacaktır.

 

Soruların servis edildiği KPSS’deki kopya skandalında halen bir sonuca ulaşılamamış olması, İstanbul’da sisteme müdahale edilerek sadece kız öğrencilerin belirli okullarda sınava alınmış olması, şifrelerin varlığı, geçmişte yaşanan kopya skandalları eğitim sisteminin enkaz haline getirildiği ve birilerinin hep bir adım önde olduğu gerçeği açısından bizleri tatmin etmiştir" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler