Trabzon'da yeni okul protokolü

Vali Recep Kızılcık'ın makamında düzenlenen törende, Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile törene katılamayan hayırsever iş adamı Cemal Yeşi

Trabzon'da yeni okul protokolü

Vali Recep Kızılcık'ın makamında düzenlenen törende, Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Of Kaymakamı Tuncay Sonel, Of Belediye Başkanı Oktay Saral, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ile törene katılamayan hayırsever iş adamı Cemal Yeşilyurt'un yakınları hazır bulundu.

Törende konuşan Vali Kızılcık, bölge insanının memleketini unutmayıp sağlık ve eğitim alanında önemli yatırımlar yaptığını ifade ederek, ''Bölge halkımız kendi şehirlerinde yaşamıyor olsalar da gittikleri yerlerde kazandıkları gelirlerin bir kısmının memleketlerine dönmesini sağlıyorlar. İş adamlarımızın, hemşehrilerinin memleketlerinde daha iyi ortamda eğitim görmeleri, daha iyi ortamlarda sağlık koşullarından yararlanması için yatırımlar yaptıklarını görmekteyiz'' diye konuştu.

Kızılcık, 4 milyon lira harcanacak çok programlı lisenin Trabzon'a kazandırılmasında katkısı bulunan iş adamı Cemal Yeşilyurt ve ailesine teşekkür ederek, ''Bu yatırımla kızlarımızın çok programlı lisede daha kaliteli eğitim almalarına imkan sağlanacak'' dedi.

Trabzon Milletvekili Göktaş ise hükümetin önceliklerinden birinin eğitim olduğunu belirterek, ''Bizim dönemimizde eğitim harcamaları birinci sırada yer alıyor. Yeşilyurt ailesi okul yapma kararı aldı, bu bizi mutlu etti. Allah kendilerine bol kazanç versin'' diye konuştu.

Yeşilyurt ailesi adına törene katılan Mustafa Yeşilyurt da her ne kadar Trabzon'da olmasalar da memleketlerini unutmadıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ile Mustafa Yeşilyurt, Of'un Cumhuriyet Mahallesi'nde 4 bin 109 metrekare arsa üzerine yapılacak ve 720 öğrenci kapasiteli olacak lisenin yapım protokolünü imzaladı.

Bu arada, imzalanan protokolün, Trabzon'da hayırseverlerle yapılan 49'uncu protokol olduğu bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Eğitim